Русенският университет организира ученически конкурс

0
Конкурсът "Млад приятел на природата" е за изработване на мултимедийна презентация на тема "Пречистване на отпадъчни води"
Конкурсът "Млад приятел на природата" е за изработване на мултимедийна презентация на тема "Пречистване на отпадъчни води"

Ученически конкурс "Млад приятел на природата" за изработване на мултимедийна презентация на тема "Пречистване на отпадъчни води" организира Русенският университет с подкрепата на Регионалната инспекция по околната среда и водите и ВиК-Русе.

Това съобщиха от висшето училище, предаде БТА.

Конкурсът е по повод на Световния ден на водата - 22 март, който e под мотото "Отпадъчни води".

Целта на надпреварата е да провокира интереса на младите хора към проблемите, свързани с управлението на водите, и в частност - методите и средствата за третиране на отпадъчни водни потоци, генерирани в резултат от жизнената дейност на хората и различни икономически и производствени процеси.

Крайният срок за изпращане на презентациите е 22 март. Разработките ще бъдат оценени и класирани от комисия, като резултатите ще бъдат приравнени на оценка по шестобалната система.

С нея завършващите средно образование ще могат да кандидатстват за обучение в Русенския университет по специалността "Екология и техника за опазване на околната среда".

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари