Показват събраните рисунки от конкурса "Приказният свят на природата"

1

На 14 септември 2020 г. /понеделник/ от 12:30 ч. във Фоаето на Пленарна зала  официално ще се открие изложба под наслов „Приказният свят на природата“.

Експозицията е събрала над 300 фото-рисунки от проведения през месец май онлайн екоконкурс, организиран от СНЦ „Дунавско сияние“,в който взеха участие ученици /1 до 12 клас/ от  България,  Румъния и Република Молдова.

Поради продължаващия интерес към конкурса, екипът на СНЦ „Дунавско сияние“ реши да продължи и разшири екоинициативите с нови арт активности, свързани с опазването на околната среда. В рамките на настоящата изложба, новият проект „Приказният свят на природата“,  финансиран по Програма „Култура“ на Община Русе, включва провеждане на следните дейности:

  • Презентиране на специален мултимедиен фото-албум, който дигитално представя  картините от тази приказна изложба. Всички русенски участници в конкурса, както училища и културни институции ще получат копие на CD от тази презентация.
  • Раздаване на картички – репродукции на картините със силни екологични послания от самите автори. Основна цел на този артпродукт, интегриращ изкуството на четката и майсторското слово на перото,  е да отрази личното виждане на подрастващите към проблемите на опазване и съхранение на природата.
  • Организиране на флашмоб събитие „Рисувай природата“ на 16 септември /Сряда/ от 10.30 ч. пред Пленарна зала. Инициативата се провежда по повод Международния ден на защита на озоновия слой. Участниците във флашмоб събитието, ще могат във рамките на 1 час да нарисуват своето отношение към проблемите на опазване на околната среда. Всички необходими материали, като:  листи и поставки за рисуване, моливи, пастели, флумастери се осигуряват от организаторите.  Като картините се включват в общата изложба “Приказният свят на природата”.

Куратор на изложбата е Валентин Георгиев – председател на СБХ – Русе, а специален гост на събитието е Цеца Георгиева - международно признат текстилен художник и пионер в областта на „Природното изкуство“ в България.

Фото-картините ще бъдат ще бъдат експонирани във фоайето на  Пленарна зала от 14 до 18 септември 2020 г.

"Заповядайте в „Приказният свят на природата“!!! След официалното откриване на изложбата, имаме готовност да отговаряме на различни Ваши въпроси, свързани с Проекта и дейността на СНЦ „Дунавско сияние“, приканват организаторите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари