Русенският театър с две награди от Европейския фестивал на пътуващия театър

1
Русенският театър взе специалната наградата на журито за спектакъл и още по-специалната за актьорите награда на публиката
Русенският театър взе специалната наградата на журито за спектакъл и още по-специалната за актьорите награда на публиката Снимка: ДТ "Сава Огнянов"

Русенският театър грабна две награди от шестото издание на Европейския фестивал на пътуващия театър в град Сливница. Фестивалът насърчава мултикултурния диалог, стимулира културния обмен и обмяната на професионални идеи между творци и артисти от различни краища на Европа

В седем фестивални вечери се представиха постановки от цялата страна. Тази година, поради COVID ситуацията, гостуваха спектакли само от България. Началото на седемдневния театрален маратон беше дадено с „В часа на синята мъгла“ по писма на Яворов, постановка на Бойко Илиев и Нов театър НДК, а финалът сложи спектакълът на Теди Москов и Драматичен театър „Сава Огнянов“ Русе – „Редки тъпанари“.

Традицията за връчване на награди беше спазена и на официалната церемония, в последната вечер „Редки тъпанари“ на Русенския театър взе цели два приза. Специалната наградата на журито за спектакъл и още по-специалната за актьорите награда на публиката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари