Русенският театър е получил отлична оценка от Министерството на културата

2
Драматичният театър "Сава Огнянов" в Русе се нарежда сред най-реномираните театри в страната
Драматичният театър "Сава Огнянов" в Русе се нарежда сред най-реномираните театри в страната

Драматичният театър "Сава Огнянов" в Русе се нарежда сред най-реномираните театри в страната - това сочат резултатите от комплексната оценка за дейността на държавните културни институти в областта на сценичните изкуства през 2019 година. Тя се дава от Министерството на културата, съобщават от Русенския театър.

В общата класация културният институт в крайдунавския град получава отлична оценка, като събира 114 от максимални 150 точки.

"Благодаря на всички колеги от театъра за отдадеността и труда, който полагат, за да сме за поредна година сред най-добрите в България", каза директорът на Русенския театър Орлин Дяков.

Част от критериите, по които се осъществява комплексната оценка на държавните културни институти в областта на сценичните изкуства, са прилагане на нови технологии и използване на модерни дигитални средства при продуцирането и промотирането на спектакли, усвояване на нови практики в управлението, състояние на трупата и надеждност на техническия екип, както и връзките с местната власт, обясняват от Русенския театър.

Оценявани са още финансова ефективност, креативност и качество, селекции за национални форуми, номинации и награди, участие в международни турнета и фестивали, пиар кампании и акции, фен страници, интернет страница и блогове.

В класацията Кукленият театър в Русе също получава отлична оценка. Той е получил 111 точки при максимален брой от 150.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари