Русенският съд остави в ареста криминално проявен за трафик на хора

2
Съдът не е смелил над мъжа за това, че има жена и две малки деца
Съдът не е смелил над мъжа за това, че има жена и две малки деца Снимка: Dunavmost

Състав на Окръжен съд – Русе потвърди като правилен и законосъобразен първоначалния арест, определен миналата седмица от Районен съд – Русе спрямо Й. Р. Мъжът е привлечен към наказателна отговорност на 17.01.2019 г. за това, че без разрешение направил опит да преведе през границата на страната трима турски граждани - престъпление по чл.280, ал.2, т.3 и 4, вр. чл.18, ал.1 НК.

Въззивната инстанция сподели изводите на Районен съдРусе, според които от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че Й. Р. е извършил това престъпление, за което законът предвижда наказание лишаване от свобода от една до десет години. Видно от  показанията на разпитаните свидетели обвиняемият е направил опит да преведе през границата на страната без разрешително на надлежен орган на властта, използвайки собственото му МПС, трима турски граждани, като за целта  предварително се е снабдил с 3 бр. български лични карти на негови съграждани, които впоследствие  е предоставил на  превозваните от него лица, както и в последствие е предал за проверка на граничните служители.  

Обвиняемият е криминално проявен с предходни осъждания, поради което и настоящият съдебен състав намира, че е налице опасност мъжът да извърши престъпление. Едно от съображенията му срещу взетата от първоинстанционния съд мярка за неотклонение са, че има жена и две малки деца, за които трябва да се грижи, но въззивните магистрати в мотивите си посочват, че „тези обстоятелства не са му попречили да извърши престъпното деяние“.

Определението на Окръжен съд – Русе, с което се потвърждава взетата по отношение на Й. Р. мярка за неотклонение „Задържане под стража“ е окончателно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари