Белият дом: Джо Байдън ще произнесе реч на 7 май

0
Американският президент ще говори за нарастващия антисемитизъм
Американският президент ще говори за нарастващия антисемитизъм Снимка: Джо Байдън / Facebook

Американският президент ще говори за нарастващия антисемитизъм

Президентът на САЩ Джо Байдън ще произнесе реч за нарастващия антисемитизъм на 7 май, обяви днес говорителката на Белият дом Карин Жан-Пиер, цитирана от Ройтерс.

Речта е планирана за проява в Мемориалния музей на Холокоста в американската столица Вашингтон, уточнява агенцията.

По думите на Жан-Пиер Байдън ще говори за "надигащия се бич на антисемитизма" в своята реч. Ройтерс обръща внимание на факта, че изявата на американския президент идва в момент, когато страната е залята от студентски протести срещу правителствената подкрепа за Израел в конфликта в ивицата Газа.

Белият дом обяви още, че Байдън всекидневно е информиран за събитията по време на протестите в комплексите на американски университети, предава БТА.

Карин Жан-Пиер каза още, че към момента няма отговор от радикалната палестинска групировка "Хамас" на последните предложени условия на споразумението за спиране на огъня в Газа и освобождаване на израелските заложници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    чичомиткобрат
    За какъв антисемитизъм говорят като и палестинците са семити. Евреите съвсем не са единствените семити. Ами ако другите семити обвинят евреите в антисемитизъм? Антисемитизъм е любимата думичка на гнусните, гадни еврейски боклуци, с която да обвиняват всички че ги закачат и да се правят на жертви. А всъщност евреите, заедно с американците са най-големите престъпници, терористи и паразити на света.
  • 2
    1
    N/A
    Чефутите да гният и да измират като хлебарки .i. а нещо да каже за кризата в САЩ и колко хора уволниха и за цените на горивата и стоките по магазина? Или е много важно да слушаме за шибаните чефути на които цял свят им снася пари докато тия седят и пърдят в кревата...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари