Русенските милиционери прилагат двоен аршин

0
На всичко това му се казва полицейски произвол. Или по-накратко – милиционерщина!
На всичко това му се казва полицейски произвол. Или по-накратко – милиционерщина!

ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОЛ: Организаторът на протеста от 25 ноември м.г. Владислав Вълканов е получил глоба в размер на 300 лева, наложена му с наказателно постановление от зам. директора на ОД на МВР Илиян Енчев.

За това се „похвали“ самият Вълканов в социалните мрежи. Причината за глобата: при провеждането на протеста е допуснал 5-минутно затваряне на булевард „България“, отвеждащ транзитния трафик край Русе от и до Дунав мост, пише Фронтално.

5 минути блокада на пътя = 300 лева глоба. Това е логиката на „полицейското правосъдие“ в Русе. О, и за каква правдива кауза само се застъпва русенската милиция – защита на свободното движение на МПС. Чудесно, другари пазители на закона!

Всичко би било наистина чудесно, ако, обаче, полицейският орган не бе проявил двоен аршин в този случай.

Нека да попитаме комисаря Теодор Атанасов и неговия заместник Илиян Енчев: колко пъти само през миналата година бе блокирано за протести кръговото движение пред самия Дунав мост? На първо четене се сещаме за няколко. Най-знаковата блокада бе с искане за чист въздух в Русе, но протестираха ефективно с възпрепятстване на „свободното движение на МПС“ през границата още ловци, берачи на трюфели и т.н.

Всички изброени протести продължиха много повече от 5 минути и не е известно на организаторите им да са били налагани глоби. Е, да, в тези случаи нямаше предварително полицейско разпореждане да не се затваря пътя, което само доказва, че в днешна „свободна и демократична“ България милицията избира кой има право на протест и кой не.

Затова твърдим, че русенските милиционери прилагат двоен аршин.

На всичко това му се казва полицейски произвол. Или по-накратко – милиционерщина!

Източник: Фронтално
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Как да вбесите мъжа си?
Изчакайте го да изпревари с мъка 16 ТИР-а и тихо кажете, че ви се пишка!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари