Русенски пожарникари разказват за спасителните операции в наводнена Сърбия

1
Русенски пожарникари разказват за спасителните операции в наводнена Сърбия
Видео: БГНЕС

Демонстрация на спасителна техника за борба с природните бедствия направиха днес русенските пожарникари. Въпреки че ситуацията по река Дунав се успокоява и нивото спада, служителите на Областното управление "Пожарна безопасност и защита на населението" са в готовност да реагират при нужда, съобщава "БГНЕС".

Началникът на управлението комисар Димитър Павлов показа съоръжения и оборудване, включително надуваеми лодки, водолазен автомобил, включително и нова машина за трудно проходими терени, доставена по проект за опазване на околната среда. Русенските пожарникари разполагат с общо две такива машини, заедно с още две верижни машини и машината "Четири сезона".

В момента за борба с наводненията в Сърбия се намират два екипа от Русенска област. Те са сменили другите два екипа, които са били изпратени да помагат. Сред тях е имало пожарникари от Ветово, Две могили и Бяла. Те разказаха, че са работили по 14-16 часа дневно, като са отводнявали електроцентралите, училища, детски градини, банки и др., където са били прекъснати електрозахранването и комуникациите. Всички къщи са били наводнени и е трябвало да се отводнява на много места.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари