Русенски кикбоксьор победи световен шампион

2

На 9-ти декември в румънската столица – Букурещ се състоя фестивал на бойните изкуства организиран от фондацията за младежта към община Букурещ.

В голямото събитие участваха различни федерации по бойни изкуства от Румъния, както и клубове от Молдова, Унгария и България, всяка от които организира свои си турнир, в който можеше да участва всеки. На различни игрални полета успоредно се провеждаха схватки по карате, кикбокс, самбо, кали (ескрима), панкратион, у-шу кунг фу.

Голям интерес предизвика федерацията по Джудо за аутисти. Треньорите с голямо търпение и умение работеха с учениците си, а те с уменията си впечатлиха зрителите. Демонстрацията им показа, че всеки има свой потенциал и че само онзи, който не е пожелал той не е постигнал нещо.

Традиционно силния турнир по кикбокс събра над 240 състезатели. Русенския клуб ХЕЛИОС воден от треньора си Митко Ружинов участва с трима свои бойци.

Румен Белчев триумфира за втори път тази година на турнир в Румъния със златно отличие. В категория до 90 кг при мъжете в стил  Freestyle Kick той не остави никакви шансове на съперниците си. Безапелационно надигра 2-ма румънски национални състезателя. На финала опонента му бе Световния шампион в категорията от последното световно първенство. Въпреки подкрепата на съдиите и президента на федерацията им стоящ плътно до тях румънския състезател си тръгна с наведена глава.

Александър Григоров след тригодишно прекъсване направи впечатляващо завръщане с много сърцати двубои и се окичи със сребърно отличие. Опитния му опонент на финала губеше мача си и едва в последните 30 секунди по-големия му тактически опит му донесе победата. Сребро за Александър и много добро завръщане, за което той получи много  поздравления от треньори и съдии.

Третия русенски боец – Самуил Стефанов загуби своя четвъртфинален двубой поради нелепа травма. Надигравайки съперника си и водейки в резултата, малко преди края на двубоя той  получи травма на крака, която му попречи да продължи. Опонента му и тренньорите му бяха безкрайно довлни от подарената им победа, която се оказа и най- трудната им до края на турнира, в който румънския боец стана шампион.

Много добра инициатива на Община Букурещ, добра организация, мащабно събитие открито лично от Министъра на Спорта на Румъния, даващо много поводи за размисъл на българските  им колеги.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари