Русенски грации с грандиозен успех на конкурс в Италия

2

С медали, грамоти и специални отличия се завърнаха русенски балерини от Италия.

Младите грации на Национално училище по изкуствата „Проф. В. Стоянов“ Русе взеха участие в деветото издание на Международния фестивал на изкуствата „Орфей в Италия“, който се проведе в курорта Лидо ди Йезоло от 8-и до 14-и септември тази година. Събитието премина под патронажа на вицепрезидента на Република България г-жа Маргарита Попова.

Първо място за солово изпълнение бе присъдено на Алена Герджикова. Двете втори места на русенските таланти са за танцовия дует Елисавета Костадинова и Алена Герджикова и за изявата на цялата формация. Третите места в различните категории и възрастови групи са за Елисавета Костадинова, Евангелина Карачорова и за квартет. Специални награди бяха присъдени на триото Алена Герджикова, Зорница Димитрова и Евангелина Карачорова за сценично присъствие и на дуета Виктория Павлова и Димана Мунева за най-оригинален костюм. Ръководителят на групата и преподавател по класически танц в НУИ – Русе д-р Деница Анчева бе отличена с диплом за висок професионализъм и с грамота за участие от вицепрезидента г-жа Маргарита Попова.

Фестивалът „Орфей в Италия“ се организира от Арт Център „Кърнолски“, Асоциация „I. T. A. C. A.“ – Италия и Община Йезоло, Италия. Тази година в конкурсната програма се включиха над 500 участници (певци и танцьори) от България, Италия, Полша, Португалия, Грузия, Малта, Литва, Финландия, Швеция и Испания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари