Русенската опера представя "Лешникотрошачката"

1
В образа на принца Лешникотрошач ще се превъплъти японецът Масаки Такада
В образа на принца Лешникотрошач ще се превъплъти японецът Масаки Такада Снимка: Държавна опера - Русе

В образа на принца Лешникотрошач ще се превъплъти японецът Масаки Такада

Балетният спектакъл "Лешникотрошачката" от Чайковски ще бъде представен тази вечер в Доходното здание в Русе. Това съобщи пиарът на Държавната опера в града Диана Димитрова.

Адаптацията и режисурата са на Марияна Захариева. Сценографията е на Иван Токаджиев, а костюмите са дело на Еслица Попова. Художествен ръководител на балетната трупа към Държавна опера - Русе е Весела Василева.

В ролята на Клара ще се изяви Станислава Караджова-Пенчева, а в образа на принца Лешникотрошач ще се превъплъти японецът Масаки Такада. Публиката ще види Михаил Дамянов като магьосника Дроселмайер, а цар Мишка ще бъде Антон Иванов.

Диана Димитрова припомня, че премиерата на "Лешникотрошачката" в България е била на сцената на Русенската опера през 1962 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари