Русенската детска опера представя спектакъла "Скрудж"

2
Над 40 деца от Русенската детска опера изпяват приказката за един скъперник, който в крайна сметка отключва сърцето си за коледните чудеса
Над 40 деца от Русенската детска опера изпяват приказката за един скъперник, който в крайна сметка отключва сърцето си за коледните чудеса Видео: БНТ Русе

Русенската детска опера представя днес спектакъла „Скрудж“ от Джеймс Лейси, по „Коледна песен“ на Чарлз Дикенс.

Стават ли чудеса по Коледа и ще се превърне ли чичо Скрудж в щедър и усмихнат човек?

Пряко на въпроса отговаря репортер на БНТ, който беше в Русенската опера, за да проследи началото на мюзикъла „Скрудж“. Наистина се случват коледни чудеса, твърди Ива Колева, защото чичо Скрудж, който е нарицателно за скъперник, този път чува не звъна на стотинките, а песента на коледарите в собствения си офис. Как се случва тази истинска метаморфоза разказва русенската детска опера.

Над 40 деца от Русенската детска опера изпяват приказката за един скъперник, който в крайна сметка отключва сърцето си за коледните чудеса. В ролята на Скрудж е студентът Емил Тодоров.

От една година живея с тази роля и много ми харесва да съм в нея“, разказва той.

С децата работят диригентът Ганчо Ганчев, който е създател на Варненската детска опера, и театралните педагози Илия и Росица Деведжиеви. Те споделят, че са се върнали към детството си.

„Винаги си млад. Усещането трудно се описва, защото има много младежка енергия“, споделя диригентът.

„Хубавата страна на работата с деца е, че оставаш дете“, признава Илия Деведжиев.

И както във всички вълшебни приказки, и тук посланието е категорично: „Доброто винаги побеждава.“

А на 16 януари мюзикълът „Скрудж“ ще оживее отново на сцената на Русенската опера.

Духът на доброто витае на сцената на Държавна операРусе, а духът на Виена се пренася в Пловдив с оперетния шедьовър „Веселата вдовица“. Премиерата е утре от 19:00 часа. Традиционният новогодишен бал в операта пък е на 29 декември.

А утре от 19:00 часа във Фестивалния комплекс във Варна е концертът на световноизвестния цигулар Марио Хосен. Десетки музикални събития могат да бъдат посетени от меломаните в София през последните дни на 2016 година. Едно от тях е утрешният коледен концерт на детския хор на Българското национално радио. Така че нека да изпратим с песен 2016 година.

Източник: БНТ Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари