Русенската библиотека дари 150 книги на затвора в Бобов дол

0
Това се случва, след като затворник е изпратил молба до учреждението да бъдат изпратени книги за лишените от свобода
Това се случва, след като затворник е изпратил молба до учреждението да бъдат изпратени книги за лишените от свобода

Това се случва, след като затворник е изпратил молба до учреждението да бъдат изпратени книги за лишените от свобода

Миналата година в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ се получи писмо от човек, който изтърпява наказание (лишаване от свобода) в затвора в Бобов дол. В него той ни молеше да дарим книги на затворническата библиотека. През юли 2023 г. ние изпълнихме молбата му. Повече от 150 заглавия художествена и научно-популярна литература, книги за личностно развитие и бизнес, които да подпомогнат адаптирането на изтърпяващите различни наказания, отпътуваха за Бобов дол. Те са част от щедрите дарения, получавани редовно в библиотеката от русенци, автори и издателства. А сега ще обновят и обогатят затворническата библиотека, която, по данни на Министерство на правосъдието, разполага със 7500 тома литература.

Предаването на дарените книги стана факт благодарение на сътрудничеството с Районна служба „Изпълнение на наказанията“ - гр. Русе.

Регионална библиотека „Любен Каравелов“ получава ежегодно множество дарения под формата на цели лични библиотеки, авторски книги, издания на университети, институти и обществени институции. Само през 2022 г. сме получили дарения от 134 частни лица и 36 институции. През 2023 г., за първите шест месеца, книги са ни дарили 150 частни лица и 28 институции.

Дарените книги, които не влизат във фондовете на библиотеката, се предоставят на читалищни и училищни библиотеки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари