Русенка предаде спестяванията си на млад мъж с черно лице

0
Русенка предаде спестяванията си на млад мъж с черно лице

За нови случаи на телефонни измами в Русе и региона съобщават от Областната дирекция на МВР.

На домашния телефон на 83-годишна жена от Ряхово се обадил мъж, който се представил за "д-р Тодоров". Той й съобщил, че кракът на дъщеря й е счупен на четири места и трябва да се поставят пирони от Германия. В разговора, плачейки, се включила и жена, която се представила за дъщерята на пострадалата и поискала от майка си да даде колкото има събрани пари. "Докторът" обяснил, че влиза на операция, но ще прати човек, за да вземе парите.

Възрастната жена заявила, че има само 1 150 лева и подробно описала адреса си. Не след дълго пред дома й спрял голям тъмен автомобил, от който слязъл мъж около 25 - годишен, висок около 1,70 м със слабо телосложение, на когото жената дала парите. По-късно тя се обадила на дъщеря си и тогава разбрала, че е била измамена.

По подобна схема се случила и другата измама. На домашния телефон на 70-годишна русенка позвънил мъжки глас, който се представил за "д-р Кожухаров от Първа поликлиника". Той я информирал, че дъщеря й е със счупен крак на седем места и се нужда от операция, при която ще се поставят седем златни пирона на стойност 7 000 лева.

Междувременно в разговора се включва "дъщерята", която казва на жената: "Майко, помогни ми, иначе ще се самоубия".

Пострадалата изпада в паника, заявява че разполага само със сумата от 1 050 лева, след което била инструктирана от "доктора" да занесе парите на спирката на "Мелницата", където ще изпрати човек да ги вземе. Около час по-късно пострадалата предава сумата от 1 050 лева на "млад мъж с черно лице без мустаци и брада, късо подстригана кестенява коса, сресан назад, слаб - около 74 кг, висок около 165 см, облечен с тъмни дрехи". На сутринта възрастната жена се обадила на дъщеря си и така разбрала, че е измамена.

По двата случая са образувани досъдебни производства.

Източник: МВР - Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари