Русенец улови трофеен распер в река Дунав

34

Екшънът се е разиграл край село Пиргово в топлата вечер на 7 септември

Голям екшън се е разиграл на брега на река Дунав край русенското село Пиргово в топлата вечер на 7 септември. Двамата приятели и колеги от Русе Валентин Борисов (на 38 г.) и Светломир Камбуров (на 34 г.) преследвали на спининг трудните дунавски распери. Към 19:30 часа на въдицата на Валентин налетял много голям распер, какъвто досега не са хващали, съобщиха от Съюза на ловците и риболовците в България.

Последвала много яростна съпротива, но куката издържала на всички изпитания и расперът е докаран в плитчините до брега, където е защипан с грипер.

Веднага са взети габаритите му: тежи 5,4 килограма има дължина от 82 см. Последвала е фотосесия, при която двама приятели се снимали, за да запазят моменти от този невероятен трофей.

Валентин Борисов е с кратък стаж в спининговия риболов. Едва от миналата година се е запалил и то най-вече заради възможността да излиза заедно с по-опитния си колега Светломир. В случая го е споходил късметът на начинаещия, а той все пак се е справил перфектно в критичните ситуации.

Трофейният распер е нападнал изкуствена примамка Самурай, ръчна изработка на Майстор Веско, познат в местните рибарски среди като Бай Вес. Ползвал е стандартна спинингова въдица с дължина 2,40 м, с която обикновено лови по Дунав.

Интересно е да се отбележи, че в този ден реката, макар и все още доста ниска като ниво, е била замътена и това е основна причина да се примами такава голяма риба. Едрите распери са изключително предпазливи и в нормални условия и по-избистрена вода са неуловими.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -5
    8
    Анонимници
    Простащината на анонимните душички се шири в коментарите.
  • 6
    7
    Дава ли?
    Че да вземаме! Това е логиката така наречените спинингисти от близ лежащите на Русе селения от селски тип. Налял една камара пари за такъми, лодки и т.н., и прибира риба която не че е лоша(вкусово), но върви по 5лв. килото. Освен това за да достигне този размер рибата е била поне 5 години в Дунава, кеф голям е да я извадиш, ами пусния, че да си направи някой кефа пак. Те мрежарите взеха да вникват в същността на проблема, та връщат и те риби, но тук явно става дума за сериозна комплексарщина, но на село е така - 'Ще пълниме фризерите, ден година храни', и ще разправят, че им завиждали!
  • 7
    6
    Teo
    Как ли се яде този игленик.. Ама то за българския глад няма граници.
  • -6
    5
    Распер
    Хуя ми да идети!
  • 23
    4
    Как не ви е СРАМ!!!
    Долният пирговски тарикат ли ви подхвърли материалчето? Няма да му порасне чушката, колкото и да се показва! Жалка картинка е той в сериозните спининг среди... Жалко за хубавия екземпляр... Аман от калпави хора...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари