Русенец, прегазил жена на пешеходна пътека отива на съд

0
На първа инстанция Тодор К., който бил и пиян, отнесе 6 години строг затвор и 9 години лишаване от право да шофира
На първа инстанция Тодор К., който бил и пиян, отнесе 6 години строг затвор и 9 години лишаване от право да шофира

45-годишен русенец, който уби на пешеходна пътека в града 53-годишна жена и избяга от местопроизшествието, се изправя отново пред съда.

На първа инстанция Тодор К., който бил и пиян, отнесе 6 години строг затвор и 9 години лишаване от право да шофира, но прокуратурата протестира наказанието. Срещу присъдата на русенския окръжен съд има жалба и от подсъдимия, пише 24 часа.

Инцидентът станал на 7 март 2015 г. на бул. "Христо Ботев" в крайдунавския град, на около 50 метра от кръстовището с бул. "Васил Левски", в близост до спирка на обществения транспорт. Привечер русенката пресичала в района на пешеходна пътека, когато била буквално пометена от черно Volvo, идващо откъм Паметника на русофилите. Автомобилът се движел с много висока скорост и въобще не намалил на червения сигнал на светофара. От удара жената загинала на място. След инцидента извършителят натиснал педала и избягал с мръсна газ от мястото на произшествието.

Полицията веднага започнала и часове по-късно шофьорът убиец бил задържан. Кръвната му проба показала 1.94 промила алкохол.

Делото срещу него било разгледано по реда на съкратеното производство и първоначално определените му 9 години решетки били намалени с 1/3. И двете страни в процеса обаче са недоволни от размера на наказанието и по процеса ще се произнесе Апелативния съд в Търново.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари