Русенец изпотроши спирка, защото му пречела

0
26-годишният Павел започнал да заплашва и полицаите
26-годишният Павел започнал да заплашва и полицаите

Пиян русенец от „култовия” квартал „Долапите” разби спирка, защото „му пречела”. Поне така е обяснил пред полицаите 26-годишният хулиган.

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 26-годишния мъж, причинил щети на спирка за обществен транспорт, пише 24 часа.

Обвинението срещу Павел Г. е за това, че на 16 февруари в е потрошил „кварталната” спирка на автобусите в „Долапите“.

Хулиганът извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – повредил конструкцията на спирка от обществения градски транспорт на Русе, като счупил 2 стъкла. Освен това, деянието му било съпроводено със съпротива срещу орган на властта – двама полицейски служители от ОД МВР-Русе, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред. Мъжът ще отговаря пред Темида за престъпление по чл.325, ал.2, пр.1 вр. ал.1 от НК. Срещу него е повдигнато и обвинение за това, че по същото време и място повредил противозаконно чужда недвижима вещ - спирка от обществения градски транспорт на Русе, като щетите са на стойност 296 лева - престъпление по чл.216, ал.1 от НК.

Около 9 часа сутринта на 16 февруари, след обилна консумация на алкохол, младият мъж отишъл на спирката на градски транспорт в „Долапите”. Пияният русенец, който все още стискал полупразна бутилка от бира, избутал жената, която четяла разписанието и също се зачел в него. В един момент, без да бъде провокиран, той започнал да удря с юмрук стъкло на спирката, и го счупил, след което ритнал и насрещното стъкло. Действия му предизвикали възмущението от гражданите, чакащи също автобуса наоколо, които веднага сигнализирали за случващото се. На местопроизшествието пристигнали полицейски служители, които разпоредили на обвиняемия да остави бутилката и да преустанови своите действия, като го предупредили, че в противен случай ще бъде задържан. В отговор Павел им заявил „Няма да ме задържите“, „Няма да дойда с вас“ и започнал да се държи агресивно и заплашително, изблъсквайки с ръце полицаите. След като бил задържан, на въпроса той ли е повредил спирката, Павел Г. отговорил, че тя му пречела. Пияният хулиган е осъждан и преди. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари