Русенец е загиналият пилот край Раднево

0
Селскостопански самолет се разби тази сутрин край Раднево
Селскостопански самолет се разби тази сутрин край Раднево Снимка: БГНЕС

Селскостопански самолет се разби тази сутрин край Раднево

Самолет на селскостопанската авиация падна тази сутрин в района между радневските села Землен и Трънково, съобщиха от полицията в Стара Загора. Самолетът е на русенска фирма и е бил пилотиран от собственика.

По първоначална информация, причината за тежкия инцидент са птици, влезли в перките на самолета. Пилотът Елизар Атанасов е загинал на място.

Пилотът е имал дълъг стаж, с летателен опит от 20-30 години, с много пролетени безаварийно часове. Само преди десет дни мъжът е преминал медицински прегледи и няма никакви здравословни ограничения. Това съобщи Христо Христов, председател на Управителния съвет на Националния борд за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт. Самолетът има техническа летателна годност, която е заверена през март т.г. и е валидна за срок от 12 месеца. „Относно човека и самолета нямаме никакви съмнения на прима виста за това събитие“, каза още Христо Христов.

„В момента се извършва оглед. Има очевидец, близък на загиналия, който ги е видял. Той е бил на мястото на катастрофата“, заяви старши комисар Лазар Христов.

Делото е под надзора на Окръжната прокуратура.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари