Полицията в Русе проверява мъжа, похвалил се, че е уцелил премиера със снежни топки

12

Установен е един от мъжете, хвърлящи по премиера Кирил Петков снежни топки

Това съобщиха от МВР с уточнението, че това все още е предмет на проверка, предава "Дневник". Полицията в Русе е започнала проверката по публикации в местни медии, че целещият се вчера в премиера е жител на Русе с име Петър И. (бел.ред. Пепи Иванов), който сам се бил похвалил публично, а освен това бил разпознат като привърженик на партия "Възраждане".

Инцидентът стана вчера на тържествата по повод националния празник Трети март. Пред паметника на Шипка премиерът беше посрещнат с викове "Оставка" и замерен със снежни топки, една от които го уцели по гърдите. След това той отиде да разговаря с протестиращите, но микрофоните на телевизионните камери не уловиха как е преминал разговорът.

Самата "Възраждане" вчера заяви, че не одобрява намесването на който и да е празник в злободневни политически отношения и обвини правителството, че само за няколко месеца е поляризирало обществото и с това обяснява виковете "оставка" на Шипка.

Националната служба за охрана, която осигурява охраната на премиера, не коментира пред "Дневник" казуса. Какъв е протоколът за действие при подобни случаи също не беше съобщено, доколкото правилата за охрана на официални лица са класифицирана информация.

Според бивши служители на службата, с които "Дневник" се свърза, охраната на премиера е действала професионално и никой не е пострадал дори след като самият Петков е нарушил процедурите, приближавайки се до протестиращите.

По закон личната охрана е дейност по защитата на живота, телесната неприкосновеност, здравето и достойнството на охраняваното лице от противозаконни посегателства, тяхното предотвратяване и пресичане, при която лицето изпълнява указанията за безопасност, предписани от Националната служба за охрана или от съответния служител.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    9
    Българин До 1-ви,2-ри,3-ти и...
    Да не дава ГОСПОД да дойде такова време,но като гледам идва бавно,но сигурно.По добре в боя до мен да има както го описахте по ваши данни и художествени похвати другар,Циганин,МММ-ец,Путинист от колкото НАТОВСКИ,Джендър или ЕС/БЪЛГАРСКИ МАСТУРБИСТ.КАТО ГО ВИДЯ В РУСЕ ЩЕ ГО ЧЕРПЯ ЕДНО И ЩЕ МУ ДРЪПНА УХОТО ЗА ДЕТО СЕ ХВАЛИ.НИКОЙ ГО НЕ ПИТА КАКВО Е ПРАВИЛ.ГЛУПАВА ПОСТЪПКА.ИНАЧЕ МВР-ТО ЗАПОЧНА ДА ПРИВИКВА ЗА РАЗПИТИ КАКТО ДЪРЖАВНА СЛУЖБА СИГУРНОСТ 6-ТО ГЛАВНО УПРАВЛЕНИЕ И 5-ТО ГЛАВНО НА ДС,СПИРАТ И ОПРЕДЕЛЕНИ КАНАЛИ ВЕЧЕ.ГЛАВЕН ЗКПЧ НА ДЪРЖАВАТА Е ГЛАВНИЯТ ПОЛИТЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ КОМИСАР СОЛОМОНА ПАСИ,КОЙТО АКО СМЕ НА ЗОР НЯМА НИ СПАСИ.ПИТАМ СЕ? ЦАРЯТ СИМЕОН САКСКОБУРГ ГОТСКИ ЛИ ДИРИЖИРА НЕЩАТА В БЪЛГАРИЯ ПОСЛЕДНИТЕ 14 ГОДИНИ В СЯНКА? ПО СТАР ФЕРДИНАДОВ ОБИЧАЙ?
  • -3
    8
    НЕУТРАЛЕН
    ТОЗИ Е ДИРЕКТНО ЗА РАЗСТРЕЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 8
    7
    321
    Другарю кадър на кпсс, другарю комунист. Свободата на България я донесе царска Русия, която същите болшевици унищожиха. Така че, не приписвайте на днешните управници на РФ активи, които грам не им принадлежат, защото са извършени от техния класов враг. Това са думи на вожда Ленин, спорете с него, другари. Подлого, русороб и антибългарин, по примера с Македония ще ти кажа така - Украйна е руската Македония. И нещата грам не стават случайно, на който помогна с налагането на македонизма му се връща.
  • 2
    6
    Путин
    Уважаеми читатели и коментатори, подготвил съм ви два Топола един в южна и един северна България. А след това се отричам от историческата истина, че руския народ от 1877 до 1878 с начело император Александър II е умирал, за да ви спаси осраните РОБСКИ задници и ви ВРЪЩАМ на приятелите турци, които въпреки всичко не се присъединиха към санкциите на НАТО и ЕС, и на същите, които ВИЕ така подлагате намазани с грес задници! Радвайте се на "независимостта" си и се напиете и псувайте сърбите, че ви отнеха Македония през 1913 докато вие бяхте със събути гащи, както винаги!
  • 2
    5
    321
    Изобщо не е за чудене, че е русенски цървул. Щом успя от най- европейския град да се превърне в клоака, смятайте какви индивиди го обитават. И с червен Пенчо за кмет
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари