Русенец, борещ се с тежко заболяване, получи отказ за лечение в чужбина

10
Георги Колеолов страда от онкологично заболяване и е на болнично лечение в Турция, за което средствата привършват
Георги Колеолов страда от онкологично заболяване и е на болнично лечение в Турция, за което средствата привършват Снимка: Facebook

Георги Колеолов страда от онкологично заболяване и е на болнично лечение в Турция, за което средствата привършват

НЗОК е отказала да отпусне средства за финансиране на лечението на Георги, обяви съпругата му Корнелия Романова - Колеолова. В момента той се намира на скъпоструваща терапия в Турция, която поддържа състоянието му стабилно.

Заради отказа на държавата да отпусне средства за животоспасяващото лечение, Корнелия Колеолова сподели горестни думи, но и надежда, че и този път семейството ще се справи и ще има шанса да продължи тежката битка с рака.

"И така. В душата ми се борят мъка, отчаяние, ярост и жажда за възмездие.

Днес официално българската държава в лицето на някакви чиновничета от НЗОК обърна гръб на мен, на Гошо и на семейството ни. Кандидатствахме за отпускане на средства за финансиране на лечението на Георги в Турция и днес дойде отговорът. По-точно присъдата.

Под предтекст, че на своя глава сме започнали лечение в Турция, без да се допитаме до компетентните органи и лекари, ни бе отказано финансиране. Защото такова можело макар и с други медикаменти да протича и в България. Същите лекари, които преди 10 месеца ни тръшкаха вратите под носа, защото нямаше какво вече да вземат от нас, същите, които ни посъветваха великодушно, да оставим Георги на палеативни грижи и прогнозираха, че му остават най-много 10-15 дни живот.

Ние се осланяхме на тази наша държава и на нейните лекари. И сляпо вярвахме на всичко, което ни казваха. И когато се оказа, че лечение има, но не в България и искаме помощ за финансирането му, държавата и въпросните лекари- именити, виртуози, се правят на обидени.

Отказаха ми съдействие да прегледат документите и изследванията от Турция, които показват подобрението на състоянието на Гошо.

Изказаха съмнение, че са подправени?!!!, Личеше ядът им, че той е още жив, напук на техните прогнози. Един русенски специалист ме отпрати от кабинета си, след като първоначално ми обеща да изготви становище, с думите, че трябва да си намеря на някого да платя за "правилно" становище.

И усмихвайки се ми каза:, "Той (съпругът ми), няма да живее. Няма да го бъде. Ще умре, ще видите! Ако не сега то след година , две." ... Най-големият грях е, да се опиташ да смачкаш и да стъпчеш вярата и надеждата.

Ако не бях ревностна християнка, бих ги прокълнала с най-страшната клетва и лекарите, които касираха болестта на Гошо докато можеха, а после бездушно ни казаха да правим планове за бъдещето без него и загубиха интерес към казуса, и чиновниците, които спестиха на държавата 100 000 евро за един неперспекривен 45-годишен мъж, баща и съпруг на някакви си там.

Сама съм, хора! Сама в битката за живота на моя любим човек, за живота на децата ни.

Та ние сме плащали тук осигуровките и данъците, работили сме целия си живот досега за тази държава! Не мога да приема, че тя ни обърна гръб. Знам, че това са отделни хора (личности?!)...

Ако сте стигнали дотук, вслушайте се в апела на една обезсърчена жена, майка и съпруга и ако можете помогнете! За да е жив в момента Гошо, за да продължава борбата с рака, заслугата е на всеки един от Вас, които превеждахте пари, които споделяхте постовете ми със зов за помощ.

Ако имате сили да продължите, ще имам и аз.

Дарителската сметка в същата:

Корнелия Любомирова Романова-Колеолова

Пощенска банка

/Юробанк България АД/

BPBIBGSF

BG84BPBI79214040909702"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    2
    От Чехия до 1
    Не съществува държава в ЕС в който да се заплащат протезите. Вярно е, чака се доста, с месеци, но никой не си и помисля да поиска и един евро-цент. До колкото знам в Етрополе се изработват тазобедрени стави на цена 700 лева, но се изнасят, преопаковат и връщат като швейцарски. На майка ми в Швейцария дори и намериха мед.сестра македонка за да има някаква комуникация. Ориентирай се за нещо навън от българия.
  • 10
    1
    Нещо е сбъркано
    За 5 години, държавата България ми е изплатила инвалидни пенсии около 30 000 лева. Отделно социални, винетки, намаляване на данък сгради, опрощаване данък автомобил, не плащам на паркинги, ортопедични обувки и т.н. Отделно, че вече не внасям осигуровки - пенсионнни и здравни. И така ще е до края на живота ми. А става дума за елементарна тазобедрена става, за която ми искат 5 000 лева. Срам, не срам - нямам ги. Тъпа тазобедрена протеза за да се върна на работа, да плащам данъци и осигуровки.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари