Русенчета с първи медали от турнир по Бразилско Жиу Жицу

0
За първи път русенски клуб участва в състезание с детски отбор
За първи път русенски клуб участва в състезание с детски отбор

На 25-ти ноември в София се проведе международния турнир по Бразилско Жиу Жицу SOFIA OPEN Winter 2018, в което взеха участие 240 състезателя от 28 отбора.

Това издание на турнира раздели състезателите дисциплини на две. Децата и юношите младша възраст се състезаваха с Ги (кимоно), а юношите старша възраст и големите без Ги – в т.нар. дисциплина НоГи (без кимоно). Това е първото НоГи Жиу Жицу състезание в България по правилата на IBJJF(международната федерация по бразилско жицу) разделящи състезателите освен на възрасти и килограми, но и по ниво на уменията определени от цвета на коланите им. Така всеки състезател може да израства постепенно преминавайки в по-горна и трудна дивизия.

За първи път русенски клуб участва в такова състезание с детски отбор. СК ХЕЛИОС участва с шест състезателя, като за 4-ма от тях бяха в детската дивизия. Възпитаниците на треньора Митко Ружинов спечелиха един сребърен и два бронзови медала от това трудно състезание.

Александър Илиев (ученик в ОУ”Олимпи Панов”) за втори път участва в състезание по Бразилско Жиу Жицу и доста уверено се впусна в състезанието. След 2-те бронзови отличия от лятното издание на турнира сега Александър се окичи със сребърен медал при децата до 12 г.

Мелиса Хайлиева (ученичка в ОУ”Йордан Йовков”) дебютира прекрасно на състезание по Бразилско Жиу Жицу с бронзово отличие при децата.

Димитър Петров (ученик в ОУ”Тома Кърджиев”) след бронза от състезанието с Ги (кимоно) през лятото се окичи с бронзово отличие и от напреварата без Ги (кимоно) при юношите старша възраст.

От една година русенския клуб ХЕЛИОС е част от отбора на Академия TWISTED JIU JITSU, която е най-големия клуб за Бразилско Жиу Жицу в България. Съвместната работа дава забележителни резултати донесли през последната година доста отличия за Бразилското Жиу Жицу в Русе  

В крайната отборна надпревара отбора на Академия TWISTED JIU JITSU стана шампион в класирането при децата и при възрастните.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари