Русе ще има плувен комплекс в Парка на младежта

7

След оттеглянето на точките на предходното заседание на Общинския съвет днес съветниците приеха с квалифицирано мнозинство проекта за изграждане на нов плувен комплекс в Парка на младежта

Той предвижда познатият на русенци открит плувен басейн „Норд“ да се ремонтира, обнови и да добие по-добър вид, без да се разрушава. Новият комплекс ще се използва целогодишно и ще разполага с открит 50-метров басейн, закрит басейн с размери 25 на 33 м и детски басейн. Приходи ще се генерират още от планираната фитнес зала, зала за конференции, спа център и заведение за хранене. Двата големи басейна ще отговарят на изискванията за републикански състезания по плуване и международни турнири по водна топка, като капацитетът е достатъчен, за да се ползва свободно и от гражданите.

В перспектива общинското ръководство планира след завършване на обекта плуването да се включи и в учебната програма на всички русенски ученици.       

На предходното заседание, на което въпросът бе обсъден, в подкрепа на проекта се обявиха родители, треньори и спортуващите в русенските спортни клубове по плуване, триатлон, водна топка и гребане, които сега са принудени да плуват в недостатъчно големите 17 и 20-метрови басейни в града.

„Град Русе има сериозна история в плувните спортове - плуване и водна топка - множество държавни и международни отличия, държавни рекорди, отборни титли и още много, но за огромно съжаление това е история. И за още по-голямо съжаление от 30 години не се прави нищо по въпроса тази история да се надгражда в едни нормални условия за извършване на тренировъчна дейност“, заяви в официалното си писмо ръководството на клуба по плувни спортове „Локомотив“. За нуждата от комплекса разказаха и представителите на клуба по плувни спортове „Ирис“ и „Триатлон-Далян“, които са загубили състезатели поради липсата на тренировъчна база.

„Нашите деца имат нужда от нормална база, в която да тренират. Русе има нужда от ново и модерно място за отдих и спорт, което да привлича интереса и да носи приходи за града“, категоричен е кметът Пенчо Милков

Решението бе взето в три последователни точки – за одобряване на Подробен устройствен план на имота, за прехвърлянето му от общинска публична в общинска частна собственост и за използването на финансиране от Фонда за градско развитие.

След дългите дебати на предходното заседание общинска администрация събра предложения от съветниците и нанесе съответните изменения, които допринесоха за приемането на решението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    15
    daskal
    Изумително! Въпреки всички забележки и претенции - случва се едно хубаво за града нещо. Русе ще има модерен плувен комплекс. И русенци се надпреварват да го хулят. Що за хора сме?
  • 4
    14
    Ами
    що мрънкате тук и сега? Имаше обсъждания - някой от вас отиде ли, изправи ли се очи в очи с местния парламент да си каже мнението? Църкайте си сега, файда няма.
  • 3
    13
    До 12
    Никой кмет до сега не беше посягал на парка,но си намерихме смелчагата!
  • 2
    12
    Hgdy
    По тозиначин,бетонираме,асфалтираме и всъщност унищожаваме още една част от парка! На кого този парк му е трън в очите?
  • 7
    11
    Лора
    Ако спрете и бай мангау да влиза с дрехите във водата....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари