Русе ще бъде домакин на информационен ден по Програма „Европа за гражданите“

0
Русе ще бъде домакин на информационен ден по Програма „Европа за гражданите“

На 7 март (петък) Русе ще бъде домакин на информационен ден по Програма „Европа за гражданите“ 2014-2020, организиран от Европейския граждански ресурсен център. Събитието ще се проведе в Зала 1 на Областна администрация, с начален час 10.00ч.

Срещата е насочена към общински и областни администрации, неправителствени организации, културни институти и т.н. На нея ще бъде презентирана дейността на Европейски граждански ресурсен център и ще бъде представена Програма „Европа за гражданите” 2014-2020.

Центърът предлага информация, консултация и методическа помощ за кандидатстване с проекти по програма „Европа за гражданите“ и организира обучителни семинари свързани с разработването на проектните идеи.

Участниците в информационния ден ще бъдат запознати с целите, приоритетите и процедурите за кандидатстване по Програма „Европа за гражданите“ 2014-2020; ще бъдат представени и добри практики за програмния период 2007-2013.

Програма „Европа за гражданите“ се ръководи и финансира от Европейската Комисия, Генерална дирекция „Комуникация”, Изпълнителна агенция за Образование, Аудиовизия и Култура. Тя е предназначена да насърчи активното европейско гражданство.

За да се гарантира, че гражданите активно ще участват в процеса на европейската интеграция, Програмата им предлага шанс, възможности и условия за обединяване и повишаване на усещането за европейска идентичност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари