Русе се превърна в Арена на гладиатори

1

За втора поредна година Русе се превърна в еталон за провеждане на спорт на открито за деца.

Арената 2 – Героите на народа” се проведе през уикенда и събра стотици в Парка на младежта. 24-ма участници посрещнаха предизвикателствата в името на благотворителната кауза в Русе да бъде построена мини Арена за деца. По този начин подрастващите ще бъдат привлечени за спорт и игри навън.

Малките русенци наблюдаваха с интерес своите любимци от риалити форматите „Игри на волята“ и „Сървайвър“. Стоян Маджаров, Борислав Стефанов, Александър Димитров, Джералдин Тодорова, Пламен Младенов и Веско Панчев бяха ментори на състезателите и често бяха търсени за снимки и автографи.

Животът е арена. Но в реалния живот, когато хората са на арената, нерядко се озлобяват един към друг. Вие обаче ни показвате не само различни битки, а и това, че приятелствата са възможни, дори за цял живот“, обърна се към участниците кметът на Русе Пенчо Милков. Той поздрави организаторите Атанас Бойков и Елвира Димитрова за усилията и стремежа в крайдунавския град да се случва нещо ново и различно.

Два дни преминаха в тежки физически и психически препятствия за „гладиаторите“ на Арената 2, а времето между всяка битка беше посветено на децата. Някои се изявиха с импровизирани песни, което им даде шанс да участват в специални игри с много изненади и награди.

Входът беше свободен и всеки можеше да се присъедини към каузата, дарявайки средства в поставената специално за целта дарителска кутия.

Гост-менторите направиха разходка по емблематичната улица „Александровска“ и приканваха русенци да се включат в благородната инициатива.

След много оспорвани и продължителни игри бяха обявени и победителите. Първо място при жените зае Стелияна Момчилова, следвана от Яна Пенева и Виктория Бойкова. При мъжете гладиатор №1 стана Мариян Иванов, следван от Светослав Панов и Александър Димитров.

Наградите бяха осигурени от спонсорите и организаторите на състезанието, а заместник-кметът Димитър Недев връчи плакети, изготвени от Община Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари