Русе представи своите млади посланици!

0

Днес, в Регионалния исторически музей, кметът на Община Русе се срещна с десетки млади посланици на нашия град.

Тазгодишната среща е своеобразно продължение на миналогодишното събитие, което събра успелите русенци у нас и в чужбина. Сред посланиците миналата година бяха личности, допринесли за имиджа и развитието на града, прославили дунавската столица на България по целия свят.

Тази година срещата се проведе с младите посланици на Русе, с талантливите деца и младежи – „Лицата на Русе“, които през последните няколко години Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ подпомага. Целта на срещата е да продължи традицията и да насърчи младите русенци да се учат, растат и развиват успешно тук. В града, родно място на талантливи и достойни личности, град – притегателен център за младите и успяващи българи.

Сред присъстващите гости бяха председателят на Общинския съвет проф. Христо Белоев, ректорът на РУ проф. Велизара Пенчева, екипът на кмета, ръководители на работни групи и състави, родители и разбира се младите таланти на Русе.

Горд съм, че съм сред вас, млади посланици, защото вие скъпи деца сте нашето бъдеще. Създаването на фондацията „Русе – град на свободния дух“ целеше именно да насърчи и подкрепи, вас, талантите на Русе, които вярвам, че давате всичко от себе си, за да бъдете най-добрите. Пожелавам ви никога да не спирате на се развивате и да мечтаете, защото само по този начин ще реализирате целите си, превръщайки се в достойни граждани на най-добрия град за живеене. Честит празник!“, каза кметът Пламен Стоилов в приветствието си.

В празничната програма, с изпълнения на три песни, се включиха Габриела Йорданова, която представи страната ни на Евровизия, Тереза Тодорова, както и сестрите Мирела и Пресияна Димитрови – участнички в „България търси талант“. 

На събитието присъства и създателят на най-голямата образователна платформа в България – сайта УЧА.СЕ, Дарин Маджаров, който пристигна в града специално за срещата си с талантите на Русе. Той приветства всички присъстващи по повод празника на града и разказа три житейски истории на „Лицата на Русе“ – за провалите, за мечтите и за това, че всеки получава, това което заслужава.  

По повод празника на града и с цел да стимулира желанието на талантите  да се развиват и да придобиват нови знания, Община Русе подари на всички млади посланици на града на свободния дух абонамент за сайта УЧА.СЕ. и магнит за спомен от срещата.  

И тази година участниците имаха възможност да формулират послание върху част от огромен пъзел – Стена на посланията, оставяйки частица от себе си тук. В края на срещата за присъстващите имаше сладка изненада, празнична торта „Млад посланик на Русе“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари