Кметът на Русе: Елате да се съберем в този специален ден!

4
Свети Георги и Божията благословия да закрилят нашия любим общ дом, пожела на русенци Пенчо Милков
Свети Георги и Божията благословия да закрилят нашия любим общ дом, пожела на русенци Пенчо Милков Снимка: Фейсбук

Свети Георги и Божията благословия да закрилят нашия любим общ дом, пожела на русенци Пенчо Милков

Кметът на Русе Пенчо Милков поздрави съгражданите си по повод празника на града - 6 май.

Градоначалникът прикани русенци да се съберат заедно на днешния ден и да станат част от подготвената от Общината празнична програма.

"Честит празник, Русе!

Свети Георги и Божията благословия да закрилят нашия любим общ дом и неговите жители!

Днес до 18 ч. е Ден на отворените врати в Исторически музей - Русе. В 9 ч. започва и празничната Света литургия в храм „Св. Георги“, а между 10.30 и 12.30 ч. пред Паметника на Свободата ще бъде отворен павилион с военни униформи, старо оръжие и предмети на бита от Русе след Освобождението. Инициативата е на дружество Традиция - РУСЕ и НЧ „Стефан Караджа 2018“ – Русе.

В 11.30 ч. пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война ще започне тържествената церемония по полагане на венци и цветя по повод Деня на храбростта и празник на Българската армия. От 12 ч. на площад „Хан Кубрат“ ще има хепънинг на НУИ "Проф. Веселин Стоянов", а в същия час пред Доходното здание Държавна Опера - Русе прави традиционния си концерт с участието на публиката. РУСЕ ДИРИЖИРА ОПЕРАТА ще бъде воден от диригента Димитър Косев.

От 13 ч. пред Паметника на Свободата актьорите от Драматичен театър "Сава Огнянов" организират „Ловци на театрални съкровища“, където наградите ще бъдат подаръчни ваучери за спектакли.

В 13:30 ч. пред Съдебната палата ще се играе представлението за най-малките „Трите прасенца“ на Държавен Куклен Театър - Русе.

От 16 ч., отново пред съда, Фолклорен танцов театър "Найден Киров" - Русе ще направи хоротека, а от 16 до 18 ч. в Парка на младежта ще има празник с участието на актьорите от Кукления театър и изпълнители от ОБДЦКИ и Общински Младежки дом Русе.

От 17 ч. пред Доходното здание ще свирят музикантите от Биг Бенд-Русе, които ще изнесат концерт под диригентството на Димчо Рубчев. От 18 ч. пред Паметника на Свободата започва Ruse Summer Free Tour– безплатна пешеходна обиколка по забележителни сгради и обекти в централните части на града, организирана от Сдружение “КултурТур Русе”.

В 20 ч. на площад “Свобода” Община Русе и „Дунарит“ ви канят на празничен концерт на Николина Чакърдъкова и Неврокопския фолклорен ансамбъл.

През целия ден общинският градски транспорт ще вози безплатно русенци и гостите на града.

Елате да се съберем на този хубав и специален за Русе ден!", написа Пенчо Милков във Фейсбук.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    5
    Граждани
    Няма срама, а и както ден година храни, при него обществената поръчка банкова сметка пълни, а като свърши мандата Русе да се спасява!
  • 14
    4
    Мюмюн
    Тръгвай си Пенчо,насран червен боклук!
  • 12
    3
    Питам
    А какви са тези изсухленяци? Поне нямате ли по-представителни военни униформи?
  • 12
    2
    манафа
    да дойда да ти тегля една пишка освен, кво ще кажеш некадърник прост? че и набожен станал този червен боклук
  • 13
    1
    гост
    Пенчо кой да се събира с теб хората са отвратени от безхаберието ти не те ли срам да си сред русенци при положение че досъсипа града?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари