Русе отбеляза Европейски ден за борба с трафика на хора

0
Деца от различни класове имаха възможност да се запознаят с понятието „трафик“
Деца от различни класове имаха възможност да се запознаят с понятието „трафик“

За поредна година Каритас Русе и Център за обществена подкрепа „Том Сойер” отбелязаха Европейския ден за борба с трафика на хора.

На 18 септември 2016 г. специалистите от Центъра, заедно със студенти от специалност „Социална педагогика“ в РУ „Ангел Кънчев” и доброволци от АГ „Гео Милев“ и ПМГ „Баба Тонка“ - гр. Русе реализираха в ОУ „Алеко Константинов” информационна кампания за превенция на трафика на хора.

Деца от различни класове имаха възможност да се запознаят с понятието „трафик“; причините и последствията от него; профилите на жертвата и на трафиканта; схемата за въвличане в трафик; начините за предпазване.

Представената презентация беше много интересна за  децата и предизвика дискусия, в която те свободно да изразиха своята позиция, отправиха въпроси и да споделиха гледната си точка.

Учениците получиха и брошури и флаери, които съдържат информация за трафика, актуални координати и спешни телефони за връзка.

Събитието е част от кампанията на Каритас Русе за борба срещу трафика на хора, която включва различни инициативи и дискусии с участието на обществото и училищата - партньори на организацията в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари