Русе минава между капките

1
В цялата страна се очаква увеличение на цената на тока и парното, но в Русе нещата са различни
В цялата страна се очаква увеличение на цената на тока и парното, но в Русе нещата са различни Снимка: БГНЕС

Окончателно решение за поскъпването на парното и тока се очаква да вземе комисията за енергийно и водно регулиране днес.

Очаква се цената на топлото да се увеличи с между 18 и 38 процента в различните градове на страната. Предложенията за нови цени на топлинната енергия, записани в доклада на регулатора, са различни в отделните градове.

За късмет на русенци, повишение на цената на топлото в Русе няма да има, увери TVN.

Експертите на КЕВР са приели искането на „Топлофикация Русе“ в частта му за повишаване на преференциалната цена на произвежданата от дружеството електрическа енергия. Дружеството не е направило искане за изменение на цените на топлинната енергия, поради което не е налице основание по чл. 24, ал. 1 от АПК ( Производството по издаване на индивидуален административен акт започва по инициатива на компетентния орган или по искане на гражданин или организация, а в предвидените в закона случаи - на прокурора, омбудсмана, по-горестоящия или друг държавен орган.) за откриване на производство за изменение на тези цени, пише в доклада на КЕВР.

Според доклада на експертите на КЕВР най-ударното поскъпване на топлоенергията се очаква за Плевен – 37,4%.

В София според предложението топлоенергията ще поскъпне с 22,7 на сто. В Разград и Враца предлаганото увеличение е с около 24,5 процента, а в Пловдив – 21,8 на сто. 25,6% е предложеното поскъпване в Бургас, а във Варна се предлага цената на услугата да се повиши с 22,7 на сто. Най-ниското предложено поскъпване е за Велико Търново – с почти 18%.

Предложеното увеличение на цената на тока е с 1 процент. Поскъпването ще влезе в сила със задна дата от първи април и е следствие на повишението на цената на газа с 30 на сто.

Окончателното решение ще бъде взето на закрито заседание на комисията в петък, 7 април.

Източник: TVN
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари