Русе и Гюргево свързват велоалеи и пешеходни маршрути

0
Русе и Гюргево със съвместни велоалеи
Русе и Гюргево със съвместни велоалеи

Русе / В Областна администрацияРусе се състоя работна среща, по повод изграждането на велосипеден и туристически маршрут „Поломието” и перспективите той да бъде свързан с подобно направление на територията на Окръг Гюргево в Румъния.

По време на дискусията бяха обсъдени възможностите за обединяване на две проектни идеи, които ще се реализират на двата бряга на р. Дунав. Инициативите целят изграждането на нови и модернизирането на съществуващи пътища с цел сближаване на транспортните системи в трансграничния район Русе-Гюргево и подобряването на транспортната достъпност до общините в близост до двата побратимени града .

Предвидено е пътните участъци да включват пешеходни маршрути и велосипедни алеи, които да са продължение на Евро-Вело 6 – европейски велосипеден път, свързващ Атлантическия океан и Черно море. Тези направления ще предоставят на пътуващите достъп до природни и исторически културни забележителности като: Природен парк „Русенски лом”, Ивановските скални църкви, Средновековния град Червен, както и Природен парк „Комана” в Окръг Гюргево.

Областният управител Стефко Бурджиев изрази увереност, че съвместното реализиране на проектите несъмнено ще окаже благоприятно влияние върху развитието на трансграничния район Русе-Гюргево. Той добави, че изградените маршрути ще популяризират едни от най-красивите местности на Окръг Гюргево и Област Русе. Г-н Мърдали и г-жа Пейча се съгласиха с Губернатора, като на свой ред заявиха готовност да сътрудничат активно на българските си колеги, за да се осъществят обсъдените проекти.
 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари