Русе е домакин на тридневен национален семинар за образованието

1
Основните цели на Синдиката на българските учители са повишаване на сумите за стипендии на учениците, транспортни разходи и издръжка на училищата
Основните цели на Синдиката на българските учители са повишаване на сумите за стипендии на учениците, транспортни разходи и издръжка на училищата Снимка: Община Русе

Основните цели на Синдиката на българските учители са повишаване на сумите за стипендии на учениците, транспортни разходи и издръжка на училищата

Тридневен национален семинар на тема "Мотивиране на деца, родители и учители за по-добро качество на образованието" бе открит в зала Европа в Русе. Събитието се организира от Сдружението на директорите в средното образование и събра над 100 ръководители на училища и детски градини от цялата страна.

Обучението бе открито от председателя на СДСОРБ Асен Александров, а приветствие към гостите отправи кметът на Русе Пенчо Милков.

„С усилията на екипа ни във всяка детска градина в общината се въведоха иновативни образователни методи и облачни технологии. В училищата осигурихме обучението на педагозите и предоставянето на напълно безплатни курсове по кодиране от 3 клас“, отбеляза Милков.

„Искането на Синдиката на българските учители е 1,3 млрд. лв. по-голям бюджет през 2023 г. спрямо този от 2022-ра“, обяви председателят на СБУ д.ик.н. Янка Такева. Тя обясни, че независимо кога ще се приеме новият бюджет, от държавата са осигурени 400 милиона лева за увеличение на работните заплати, което ще влезе със задна дата (от 1 януари т. г). Други основни цели са повишаване на сумите за стипендии на учениците, транспортни разходи и издръжка на училищата.

В следващите дни участниците в семинара ще имат възможността да почерпят опит от своите колеги в Русе чрез посещения на място в детски градини и училища.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Скородумко
    Сбирка на храненици на гърба на българското образование, събрали се на сладка сдумка, от която няма да произлезе нищо полезно за подобряването му. Дългогодишната активистка и синдикалистка от времето отпреди 90-те години на ХХ век да спре да яха "вехнещият клон" на българското образование само за едното показване по медии и в предизборна обстановка. Не знаем за какъв д.ик.н. е стъкмена и в кое уни (вероятно подобно на местното РУни) е станало това, но престанете за се заигравате със заплатите на учителите. Помислете за реформи, които трябва да започнат от мандатността на директорите, които в момента са несменяеми феодали, и минете към обективна оценка на качеството на образованието чрез единна система от критерии. След това има много други неща, но първо помислете за това. Но от чугунена комунистическа глава какво развито мислене може да се очаква.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари