​Русе бе домакин на инициативата „Спортувай с президента“

1

Участие взеха над 200 деца, които се надпреварваха в състезателната активност „Президентски тест“

Днес на Градския стадион се за първи път в Русе се проведе спортната инициатива „Спортувай с президента“, която включва лекоатлетически дисциплини и двигателни упражнения за измерване на бързина, сила, издръжливост, ловкост и гъвкавост. Участие взеха над 200 деца между 6 и 15 годишна възраст, които се надпреварваха в състезателната активност „Президентски тест“.

Сред най-добре изявилите се участници от всички издания ще бъдат избрани 12 момичета и 12 момчета, които в края на годината ще получат награди за отличното си представяне лично от президента Румен Радев.

Спортното събитие бе уважено от кмета Пенчо Милков и заместника му с ресор спорт и младежки дейности Борислав Рачев. Представител от кабинета на президента беше Георги Александров - съветник по младежта и спорта на държавния глава.

В предизвикателството участниците премериха сили в следните дисциплини: лицеви опори, коремни преси, бягане на 400 метра и "совалка", скок на дължина от място, наклон напред от седеж и хвърляне на медицинска топка.

Инициативата „Спортувай с президента“ има за цел чрез личен пример и колективните усилия на институции, родители, преподаватели и треньори, да се повиши физическата активност и да се подобри здравния статус на децата и младите хора. Чрез спортното събитие на по-късен етап ще се направи оценка на общата физическа годност на децата и цялостна програма за мотивация и физическо възпитание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    6
    хахахах
    Аз участвам в инициативата СпИртувай с травестита! Черпите ме две водки и после ви гоня да ви направя свирка!
  • 2
    5
    Ха-ха-ха
    Спортувай за Зелените чорапи, спортувай за Деси секретарката дето му пише речите, спортувай за местния Мунчо дето като види Зелените чорапи го гледа като оцапано дете майка си. Спортувай до почервеняване.
  • 1
    4
    хахахах
    Спортувай с педераста (мунчо)
  • 4
    3
    Не може да бъде
    Той се е борил за най-красивата състудентка три години. Влюбен е в нея и я обича. Верен съпруг е този неопределен индивид. В интервюто за БиТиВиТУ индивидът е честен и влюбен.
  • 6
    2
    Вгъзилена
    Няма да ми спортувате с тъпкача Бенчо! Някаква руса пиарка искала да ме замести, че Бенчо я ашладисвал неуморно, ама няма да се дам! Както го откраднах от жена му, така няма да дам да ми го открадне някаква пиарка свиркаджийка!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари