Румен Радев постави президентски рекорд

0

21 визити зад граница и участия в международни форуми за по-малко от 12 месеца правят Румен Радев своеобразен победител сред двамата негови предшественици.

Справка направена от 24 часа в президентските архиви показва, че през 2002 г., когато бившият лидер на БСП Георги Първанов става държавен глава, има 19 изяви зад граница.

През 2012 г., когато бившият строителен министър Росен Плевнелиев го замества, лети 17 пъти навън. И за тримата обаче първата дестинация винаги е Брюксел.

Независимо от скърцането между двете срещуположни сгради на “Дондуков”, президент и премиер демонстрират един тон в международните си изяви, което е сравнително ново и непознато за България.

И ако на Бойко Борисов вече му личи, че се чувства уверено на международната сцена, то е след сериозен опит в политиката.

Радев влезе в нея без опит в дипломацията. Ако приемем, че първото впечатление винаги е най-важно, то ефектът от появата на новия български президент на международната сцена със сигурност е бил запомнен. Не само защото говори с лекота английски, немски и руски и няма нужда от преводач нито на двустранни срещи, нито на международни форуми. А защото с първата си международна изява загърби дипломацията и политическите клишета и подходи директно към дадения проблем.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари