Румен Радев: Партиите се надпреварват коя първа ще загърби проблемите на България

0
Президентът определи споровете за присъствието на  Елеонора Митрофанова на откриването Народно събрание като унизителни
Президентът определи споровете за присъствието на Елеонора Митрофанова на откриването Народно събрание като унизителни

Президентът определи споровете за присъствието на  Елеонора Митрофанова на откриването Народно събрание като унизителни

След конституирането на Народното събрание държавният глава Румен Радев ще обяви кога ще връчи първия мандат за съставяне на правителство.

Президентът призова партиите да използват времето до връчването на първия мандат за конструктивни разговори и възстановяване на диалога и в най-скоро време да върнат фокуса върху проблемите с бедността, икономическата криза и защитата на социално слабите.

Румен Радев определи споровете за присъствието на руския посланик Елеонора Митрофанова на откриването на 48-ото Народно събрание като унизителни.

"Това са правомощия на Народното събрание, но е унизително политическият процес да бъде подчинен на дилемата дали някой посланик да присъства или отсъства на откриването.", каза Радев.

Според него чрез започнатата дискусия поканата към украинския президент Володимир Зеленски на първата сесия на новия парламент "партиите се надпреварват коя по-бързо ще загърби истинските проблеми на българите".

"Трябва да сме оптимисти за съставянето на правителство, защото ако няма редовно правителство, няма да има и Народно събрание, а България има нужда от работещ парламент.", изтъкна още Радев.

Само Народното събрание може да реши дали България ще купи изтребители на лизинг, коментира още държавният глава. Той допълни, че още през юни предишният кабинет е започнал да пуска запитвания към други държави за бойни самолети на лизинг и ако бъде получена добра оферта, тя ще бъде внесена като предложение за инвестиционен разход в Народното събрание.

Румен Радев коментира и критиките на партиите към действията за придобиване на нови самолети.

"Крайно време е да осъзнаем, че в Европа бушува война. Как предлагаме да охраняваме небето си? Знаете кои политици оставиха България без самолети – питайте тях. На предстоящите консултации ще търся отговори от партиите и по въпроса какви решения предлагат за въздушния ни суверенитет, защото още години няма да имаме ескадрила Ф16, а МиГ-овете ще се приземят догодина",

Държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев прие почетния караул и отдаде почит пред Паметника на летеца по повод Празника на авиацията и Българските военновъздушни сили.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    8
    Песимист
    Дали не вземат пример от теб???
  • 4
    7
    РУК за Ръша
    Денят е 14.10.1915 г, Петковден, мястото - гр. Варна. Докато голяма част от местните жители се отправят към църковните храмове, за да почетат празника, към 7:30 часа два руски хидроплана прелитат над Варна и хвърлят няколко бомби. Пряк подбудител на операцията срещу българската морска столица е руският военен министър Сергей Сазонов, който лично посещава щаба на армията. Получено е одобрението и на императора, както и на френския посланик в руската столица.
  • -4
    6
    jahj
    Русофоб румен радеф, дрънкате глупости! България можеше да охранява своето небе, ако разни българофоби като создормон прасета и много други като него не налитаха на сащ като мухи. После си получиха грантовете и натресоха България на сащ, а сащ заповяда да си изпонарежем всякакво въоръжение, всякакво съоръжение и сме голи като пушки! сащ ни направиха тотално безпомощни! А сега сте се врекли в агресора сащ, че и още и още самолети от агресора сащ купувате! Няма пари за българите в България, никога няма пари за българите в България, но за сащ пари винаги имате! румен радеф назначи най-русофобското служебно правителство в цялата история на България! По нищо не се различава румен радеф от тези русофоби/българофоби: ристюфците, мирчефците, про100$$ к!р0, @сен ф@силеф, лорерците, атанасофците, стоян михалефци, антоанета цонефа, мартин димитрофците, дайнофците, илиян фасилефците, ге0рги б0р!с0ф ге0ргиеф (боец), любомир алам@нофци, емил с0к0лофци, димитър гърдефци, георги ганефци, армани сбърканяни, хаджигенофци, рошен офшорнелиеф, создормон прасе и банкянската тиква!
  • 1
    5
    Тоя е наглец!
    повече от унизително е, подлого кремълска и национален предател, че коварен, двуличен и безгръбначен слуга на кремълското чудовище е президент на великата ни някога държава! Да, това е повече от унижение!
  • 0
    4
    daskal s meka kitka
    Русофоб румен радеф назначи най-русофобското служебно правителство! Не допускайте американският посланик да присъства в парламента, за да има паритет! сащ е агресор!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари