Румен Радев и Иван Гешев се загрижиха за редицата катастрофи у нас

1
Тази война по пътищата, с пияни и дрогирани шофьори, показва, че цяло едно поколение израсна без система за масов спорт, смята президентът
Тази война по пътищата, с пияни и дрогирани шофьори, показва, че цяло едно поколение израсна без система за масов спорт, смята президентът

Тази война по пътищата, с пияни и дрогирани шофьори, показва, че цяло едно поколение израсна без система за масов спорт, смята президентът

Президентът Румен Радев и главният прокурор Иван Гешев почти едновременно направиха загрижени изказвания за продължаващите тежки катастрофи с човешки жертви по пътищата в страната, отбелязва вестник СЕГА.

В Ямбол, където бе, за да открие инициативата "Спортувай с президента" и първия турнир по утринна гимнастика в града, Радев заяви:

"Тази война по пътищата, с пияни и дрогирани шофьори, показва, че цяло едно поколение в страната израсна без разгърната система за масов спорт, за природосъобразен начин на живот, за патриотично възпитание. Сега берем резултатите от това, ние трябва да си върнем нашата младеж“.

Според президента нужно е взаимодействие между държавната, местната власт, и системите на образованието и спорта за инвестиране в най-важното – здравето на нашите деца. „България има нужда от бъдеще, а това бъдеще може да се кове само от физически и психически устойчиви млади хора. Млади хора с патриотично образование, които да могат да преодоляват всички предизвикателства на бъдещето“, каза още Радев.

Същевременно главният прокурор Иван Гешев призова за спешни действия в областта на пътната безопасност, по повод днешния тежък инцидент в Силистренско. До село Руйно, община Дулово, лек автомобил, в който са пътували петима души, е излязъл от пътя и се е преобърнал в крайпътна нива. Загинали са шофьорът на автомобила (на 39 г.) и двама мъже (на 22 и 30 г.). 17-годишно момче е настанено в местната болница, а 20-годишен младеж е прегледан и освободен за домашно лечение.

Загиналите край село Руйно младежи са били футболисти - СНИМКИ + ВИДЕО

Поредни три жертви на войната по пътищата. Млади хора, които губим без време. Представителите на всички отговорни институции сме длъжни да сложим заедно край на тази черна статистика. Времето на намеренията изтече, нужни са спешни действия!“, написа Гешев в акаунта си в Twitter.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Така ли?!
    Така ли?! КОЙ Гешев? Да не иб да е онзи закрилник на банкянско-сарайски престъпници, мутри и мафиоти, които откраднаха милиарди от държавата и извършиха чудовищни престъпления?! Да не би да е същият, който изпрати въоръжени до зъби полицаи и жандармерия в (п)Резиденството? Същият ли е, който сега е пръв ортак и "съмишленик" на коварния до червата селски хитрец от Славяново? А този селски хитрец от Славяново да не би да е онзи кремълски лакей и национален предател, който с чудовищни измами и лицемерие спечели втория си мандат и който се оказа най-ценният подарък на злодея и убиец в Кремъл за юбилея му?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари