Загиналите край село Руйно младежи са били футболисти

6

Оцелелият по чудо младеж от "Ягуара" е стигнал пеша до село Вокил, за да извика помощ

Продължават да се борят за живота на пострадалото в днешната тежка катастрофа 17-годишно момче.

Младежът първо е бил транспортиран до МБАЛ - Силистра, но после с линейка е превозен във Варна.

20-годишният пътник, който се е спасил по чудо, е излетял от колата секунди след като тя се е преобърнала. По информация на "Кворум Силистра" той е успял да се прибере пеша до село Вокил, за да извика помощ. Има информация, че петте момчета, пътували в "Ягуара" са от споменатото село.

Припомняме, че пътнотранспортното произшествие е станало днес около 05:00 часа в близост до село Руйно. Лек автомобил "Ягуар", управляван от 39-годишен, на завой е напуснал платното и се е преобърнал в крайпътна нива. Водачът и двама мъже – на 22 години и на 30 години, са загинали на място.

В процес на изясняване са причините за произшествието.

По-късно от медията допълниха, че тримата млади мъже, загинали тази сутрин край Руйно, са били футболисти в Областното футболно първенство.

Двама са били състезатели на ФК "Галактиката" с. Черник, а едното момче е играло във ФК "Добруджа" село Искра.

По молба на ръководството на футболния клуб от село Черник утрешния мач в село Чернолик с местния отбор е отложен.

Всички мачове от Областното футболно първенство на 8 и 9 октомври ще започват с минута мълчание в памет на загиналите футболисти.

Областният председател на БФС-Силистра Георги Нарлев изказва своите съболезнования на роднините и близките на починалите футболисти и благодари на треньора на Чернолик Левент Ремзи за проявеното разбиране.

Окръжната прокуратура в Силистра ръководи досъдебно производство във връзка с тежкото пътно-транспортно произшествие.

Две са първоначалните версии, по които се разследва катастрофата, съобщи наблюдаващият прокурор Теодор Желев.

След оглед на произшествието е започнато досъдебно производство за причиняване на смърт и телесни повреди на повече от едно лице, поради непредпазливост.

Проби за упойващи вещества и алкохол са взети както от загиналите, така и от оцелелите, каза още прокурор Желев. "Това, което прави впечатление по самия механизъм на настъпване на ПТП-то - това е много вероятно предвид и наличието на амбалаж от алкохол в самия автомобил. По всяка вероятност, за момента, причината за настъпване на ПТП-то е загубване на управлението поради несъобразена скорост", заяви той, цитиран от Нова телевизия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Урааа
    Боклуци дрогирани пияни и висока скорост утрепалиса да плача ли нееее боклуци урааас
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари