Румен Петков: Избираме ново правителство и охраната на Борисов се сваля веднага

3
Новото правителство вади на първото си заседание Иван Гешев от държавната резиденция
Новото правителство вади на първото си заседание Иван Гешев от държавната резиденция Видео: БНТ

Новото правителство вади на първото си заседание Иван Гешев от държавната резиденция

Избираме ново правителство и охраната на Бойко Борисов се сваля веднага, защото няма законово основание да бъде охраняван.

Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ лидерът на АБВ Румен Петков, който представи решения за промяна на атмосферата в обществото с новия парламент.

"Законът, който внасяме, предвижда всички охранителни функции да се върнат в НСО, тоест МВР и звеното, подчинено на главния прокурор, за охрана на свидетелите, вече няма да имат право да охраняват - така автоматично се променя атмосферата в съдебната система, в държавата и нейната администрация, атмосферата в обществото, тоест няма недосегаеми", коментира Румен Петков.

Според него в новото Народно събрание не се чувства връщане към нормалността и институционализма.

"Правят неща, които дават усещането на българския гражданин, че сме непоследователни, конюнктурни, че сме в състояние да веем байраци срещу всичко и срещу всички, че животът почва с нас", отбеляза Румен Петков.

Предложените от партиите в парламента промени в изборното законодателство изискват поне година и половина работа по приемането им, а обществената атмосфера е друга, добави лидерът на АБВ.

"Не може да искаш неща, които са единствено и само от правомощията на Велико народно събрание. Нека първо да питаме Конституционния съд за допустимостта", каза още Румен Петков.

Според него се правят "неща, които бетонират дуета Гешев - Борисов".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари