Румен Кънчев: Западът няма да се примири с това, което става в Украйна и Русия

1
Едва ли руснаците са доволни, положението на обикновения човек се влошава, каза той
Едва ли руснаците са доволни, положението на обикновения човек се влошава, каза той Видео: NOVA

Едва ли руснаците са доволни, положението на обикновения човек се влошава, каза той

Конференцията по сигурността в Мюнхен тази година се отличава с това, че за първи път се провежда в контекста на четири фактора - войните в Украйна и в Близкия изток, нарастващата военна програма на Китай и опитът на Русия да предефинира световния ред, създаден след края на Студената война. Тоест, лидерите имат проблем – този за мира на планетата. Заплахите вече са доста сериозни и светът трябва да започне да ги преодолява. Това заяви бившият зам.-министър на отбраната проф. Румен Кънчев в „Пресечна точка” NOVA.

Съпругата на Навални изнесе реч на Конференцията. Юлия заяви, че ако информацията е вярна, то „Путин и всички около него да знаят, че ще бъдат държани отговорни за всичко, което направиха на нашата страна, на моето семейство. И този ден ще дойде съвсем скоро”. По думите на бившия зам.-министър обаче темата няма да завладее напълно събитието.

Алексей Навални беше мъж с голяма сила и кураж. Той се опълчи срещу една тежка авторитарна власт и режим. Имаше шансове, когато се опитаха да го убият преди няколко години. Германското правителство му предложи да остане там и така да води борбата си. Всички знаеха каква ще бъде съдбата му”, посочи Кънчев.

Западът няма да се примири с това, което става в Украйна и Русия. Постепенно се отстраняват лидери и дейци. Най-нормалното е една държава да използва знанието на тези опоненти на властта, но в Русия се намира начин тези лидери да бъдат отстранени – Немцов, Политковская и т.н.”, добави професорът.

Според проф. Кънчев авторитарният режим не води Русия към успехи, а напротив - страната вече е на 12-о или 13-о място като световна икономика. „Едва ли руснаците са доволни, положението на обикновения човек се влошава”, е мнението му.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    1
    чичомиткобрат
    Западът може само да духа таратора от този момент нататък. Показаха им, че вече не са властелините на света и тяхната хегемония свърши. Освен да правят войни за пари и да разбиват животите на милиарди хора за да могат няколко хиляди да живеят в охолство, друго не могат да правят. Скоро ще се надигнат Китай, Русия, Индия, Южна Африка и Бразилия като нови световни сили и на запада ще му треперят краката от страх. Ето я великата америка, за която никой не говори по новините, защото това би било наречено "fake news": https://www.youtube.com/watch?v=sSxTYJItfFg
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари