Владимир Путин благодари на руснаците за подкрепата на изборите

1
Руският президент е получил 87.28% от гласовете на избирателите
Руският президент е получил 87.28% от гласовете на избирателите Снимка: РИА Новости

Руският президент е получил 87.28% от гласовете на избирателите

В телевизионно обръщение Владимир Путин благодари на сънародниците си за участието им в президентските избори, като нарече кампанията "изключително важна за страната и гражданите, напрегната и отговорна". Преди това председателят на Централната избирателна комисия Ела Памфилова обяви окончателните резултатите от вота.

Ела Памфилова обяви, че за Владимир Путин са гласували повече от 76 милиона души или 87.28% от избирателите. В излъчено по държавната телевизия обръщение руският президент заяви, че за него подкрепата на гражданите е по-важна от формалната победа на изборите.

"Изборите показаха, че Русия днес е едно голямо и задружно семейство. Вървим заедно по избрания от нас исторически път. Уверени в себе си, собствените си сили и в своето бъдеще".

Путин специално отличи за проявените от тях мъжество и смелост членовете на избирателните комисии на така наречените от него "исторически територии", т.е. анексираните части от Украйна.

Днес стана ясно, че съдът е отхвърлил жалбата на майката на Алексей Навални срещу наказателната колония, в която той почина. Според Людмила Навалная на сина ѝ не е била оказана адекватна медицинска помощ. В същото време съпругата на Навални Юлия обясни в социалната мрежа "Х" решението на съда с нежеланието на властите да разкриват обстоятелствата около смъртта на Навални, съобщава БНР.

Междувременно руските власти отказаха да удължат работната виза на кореспондента на "Ел Мундо" Хавиер Коласа и му дадоха 24 часа да напусне страната. Преди няколко месеца полицаи посетили дома му в Москва и го предупредили да престане да отразява протестите на съпругите на мобилизираните в Украйна, съобщава испанският вестник. Коласа е работил в Русия през последните 12 години. През февруари той издаде книга със заглавие "Путинистан", в която нарича войната в Украйна "кръстоносен поход за унищожаване на Украйна, която не се вписва в Путиновия проект".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    13
    Путин Хуйло
    Аз, естествено, съм неграмотен мъжелюбец и нямам никаква представа какво пиша. Не знам какво е БВП, какво е ППР пък съвсем нищо не ми говори, но трябва да събера пари за операция за смяна на пола, затова и троля под 20 различни никнейма едни и същи ДеБилщини!
  • 5
    12
    до 11
    Еша си нямате да плачете на чужд гроб! Интересно, дали руснаците се интересуват от вашето мнение?!? Май не, те отдавна заявиха, че данък западно мнение не плащат!
  • -10
    11
    Путин Хуйло
    Мед и масло тече в тази държава а БВП колкото на България.Един хуй не става от вас руски боклуци.Ще чакате и вие 15 г за Москвич както беше при нас. Хахаха.Слава Украйна
  • 3
    10
    абе, кво стана
    Нали в 12 часа опозицията на Юлката нахална цеше да задръсти изборните секции?!? Чаках аз да видя цирка на Драган Цанков, ама видях само нашите дежурни протестери, руснаци да задръстват нещо не видях!
  • -5
    9
    Изтъркано и досадно
    Руснаците също му благодарят за нескопосаната клоунада наречена "избори"
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари