Румен Гечев: Решенията се взимат от ДПС и се изпълняват от ГЕРБ и ПП-ДБ

1
Всичко в държавата се върти около спасяването на Борисов, каза депутатът от БСП
Всичко в държавата се върти около спасяването на Борисов, каза депутатът от БСП Снимка: Facebook

Всичко в държавата се върти около спасяването на Борисов, каза депутатът от БСП

“Странно е, че в страна членка на ЕС през 2023 г. един депутат, който е ръководител на парламентарна група, разиграва цяла България. Няма никакво значение бюджетът, няма никакво значение усвояването на инвестиции от ЕС, няма значение и войната в Украйна. Всичко в държавата се върти около спасяването на г-н Борисов. Той няма поведение на невинен човек. Кой е виновен се решава от българската и европейската съдебна система. Той се крие от правосъдието.” Това заяви народният представител от “БСП за България” проф. Румен Гечев в предаването “Делници” по Евроком.

“Оказа се, че при този цирк с покриването на Борисов от българското правосъдие, председателят на Народното събрание си е позволил да нареди на деловодството да не качват решението на Борисов да си даде имунитета в публичното пространство. Тоест г-н Росен Желязков е участвал в укриването на документи от българската общественост, което е осъдително и недостойно. Ние много внимателно следим дали този документ се придвижва към съдебната система”, посочи проф. Гечев, като обясни, че съпротивата ще бъде огромна, защото всички около Бойко Борисов се опитват да го защитават с пълна сила.

“През годините съм казвал, че решенията се взимат от ДПС и се изпълняват от други партии - в случая ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Това управление е изключително арогантно и нагло към опозицията, тъй като за първи път опозиционните партии не участват в управлението на нито една комисия”, възмути се социалистът.

Според него се действа нагло и безкомпромисно по две причини. Първата - спасяването на Бойко Борисов, а втората - парите, които управляващите искат да усвоят.

Народният представител от „БСП за България“ намери връзка между гласуването на бюджета и спасяването на Борисов. Според него ГЕРБ-СДС и ДПС са извили ръцете на ПП-ДБ с отхвърлянето на бюджета в десет комисии. Той обясни, че това е било знак, че ако не се продължи с операцията по спасяването на Борисов, тогава бюджетът не минава, а ако бюджетът не мине - правителството пада.

Проф. Гечев коментира по-детайлно бюджета: „Миналата година, по данни на НСИ, инфлацията е 15%. Тази година е 9%, което общо прави 24%. Ние вече сме обеднели, а покупателната способност на българите ще бъде два пъти по-малка”, каза той и разясни какво предлага БСП: “Подготвили сме между първо и второ четене да внесем пакет от 800 млн. лв., който да намали разликата с инфлацията и да не ощетяваме работещите млади и пенсионерите.”

Според него социално-икономическият пакет, който предлага БСП, може да бъде приет без да се напряга бюджетът и без да се пипат другите параметри. Той добави, че не е трудно да се осигурят подходящи условия за младите работещи в областта на науката и техните семейства.

“Това е трагедията на България - тя се управлява от политически слугинаж. Такива политически натегачи, такива безродници - аз не съм виждал никъде”, каза Гечев, като коментира ситуацията с АЕЦ “Белене”: “Ако проектът в Белене беше завършен, нямаше да има напрежение в бюджета, щяхме да имаме достатъчно средства, както за фондовете за работещите млади семейства, така и за пенсионните фондове и за развитието на науката и образованието.”

“Досега Белене не се довършваше, тъй като се лъжеше, че попада под санкции, а има решение на ЕК, че санкция за ядрената енергетика няма. Сега цинизмът е на върха - как реакторите не могат да се довършват с руска помощ в България, но могат да се довършват в Украйна? Това противоречи на здравия разум”, коментира социалистът.

“Да се твърди, че ще дадем 100 БТР-а на Украйна, които били предвидени за Възродителния процес, е цинизъм. Тези БТР са произведени с парите на българския народ. Те са в резерва на българската армия”, разкри народният представител.

Той добави, че това което се печели от продажбата на муниции, е в пъти по-малко от това, което се губи благодарение на политиката на ЕК за енергийните доставки. Според него, ако оръжейните предприятия печелят - цялата икономика губи.

На финал, проф. Румен Гечев отбеляза, че дори и настроенията да са били за редовно правителство - с тези управляващи е по-добре да се стигне до нови избори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари