Георги Свиленски: България ще се превърне в мишена

0
Вече 12 часа никой не опровергава твърденията на Русия, че взривилият се на Кримския камион е тръгнал от България
Вече 12 часа никой не опровергава твърденията на Русия, че взривилият се на Кримския камион е тръгнал от България Снимка: БГНЕС

Вече 12 часа никой не опровергава твърденията на Русия, че взривилият се на Кримския камион е тръгнал от България

Такива новини са се тиражирали и вероятно ще се тиражират и в бъдеще, важно е отговорните институции да реагират адекватно. Затова поставихме въпроса президентската инстiтиция и служебното правителство да вземат съответните мерки, да успокоят населението и да опровергаят това нещо, каза в предаването "Още от деня" по БНТ членът на Националния съвет на БСП Георги Свиленски по повод твърденията на Русия, че камионът, взривил се на Кримския мост, е тръгнал от България.

Вече 12 часа няма информация. Работи се по случая? Докато се работи, България става мишена в нечии глави. До този час никой не е опровергал тази информация. В същото време в интернет върви снимка на самолет на летището в Бургас, за който се твърди, че се товари с оръжие за Украйна. Ние продължаваме да сме против изпращането на оръжие за Украйна, защото това ще превърне страната ни в мишена, заяви Свиленски.

По думите му позицията на страната ни за членството на Украйна в НАТО трябва да бъде обявена след края на войната.

Членът на ръководството на БСП подчерта, че президентът Радев трябва да отговори защо се бави свикването на 48-то Народно събрание.

Сега цяла седмица депутатите ще си седим вкъщи и ще гледаме служебните министри да правят последни напъни, може би за завършване на някакви сделки. Някой трябва да излезе и да каже защо парламентът не се свиква вдругиден, в сряда, каквато е обичайната практика, посочи социалистът.

Той коментира и темата за съставянето на редовно правителство.

ГЕРБ трябва да успее да състави кабинет заедно с ДПС и "Възраждане", защото тези партии преди три месеца се обединиха и свалиха едно работещо правителство. Когато събаряш стара къща, ти трябва да си се подготвил да строиш новата. Тези хора свалиха едно работещо правителство и сега не знаят какво да правят. Те имат 128 народни представители и нямат нужда от гласовете нито на Продължаваме промяната, нито на БСП, нито на "Демократична България", нито на "Български възход", отбеляза Георги Свиленски.

В отговор на въпрос той уточни, че от БСП имат решение, че не подкрепят правителства на ГЕРБ, ДПС и "Възраждане". Ако бъде връчени вторият и третият мандат, ще влезем в разговори, ще се съберем и ще решим какво. Ще постъпим отговорно, увери Свиленски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    colibri
    Свиленски е лицемер. Когато управляваха с ПП,ДБ -какво товареха укр.транспортни самолети-фойерверки,пластмасови играчки във зелени сандъци? Знаеше се и това, че излитаха от Жешов до укр.граница и се връщаха в България -някои самолети престояваха няколко дни на пистата в София/имаше снимки/,в Бургас.
  • 3
    1
    БАЙ МИТЬО
    ЗАЩО ХАРЧИТЕ ПАРИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ЗА. ДА СИ ОТМЪЩАВАТЕ ЛИ????МИСЛИТЕ ЛИ, ЧЕ НАРОДА НЯМА ДА ВИ ПОТЪРСИ СМЕТКА ИДИОТИ!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари