Румен Чолаков: Депутатите да изберат независимо експертно правителство до изборите

1
Звучи нестандартно, но в трудните времена е редно да се мисли креативно
Звучи нестандартно, но в трудните времена е редно да се мисли креативно Снимка: Фейсбук

Може би изходът от създалата се ситуация е да се раздели политиката от управлението на страната в следващите шест месеца. Какво имам предвид?

Политическите сили в Народното събрание могат да изберат изцяло независимо експертно правителство, което да управлява до президентските избори. Как? Нищо не спира Президента да го назначи за служебно в края на лятото ако в него няма партийни кадри и ако партиите се консултират с него за състава предварително. Така ще има приемственост, стабилност и възможността за избори две-в-едно вместо три пъти тази година.

Правителството може да се фокусира върху експертните, технократски приоритети - здравната и икономическата криза, която включва и възстановяването от нея.

А през това време политическите и законодателни промени могат да продължат да се правят в Народното събрание както в момента от различните мнозинства според принципите на политическите сили. Това ще даде достатъчно време за смислени нови избори по нови правила, както и за ревизията, която е започнала.

Звучи нестандартно, но в трудните времена е редно да се мисли креативно. А пред света ще изглежда зряло и вярвам, че ще получим уважение за това.

Румен Чолаков

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари