Румъния праща тежко болни от Ковид на лечение в Германия

0
Прехвърлянето ще бъде извършено със самолет на румънското министерство на отбраната или на германските военновъздушни сили
Прехвърлянето ще бъде извършено със самолет на румънското министерство на отбраната или на германските военновъздушни сили Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Президентът на Китай поиска взаимно признаване на ваксините

Румънската национална комисия за управление на извънредни ситуации е упълномощила министерствата на здравеопазването и на вътрешните работи да подпишат споразумение за прехвърляне в Германия на тежко болни пациенти с КОВИД-19, съобщи Аджерпрес, цитирана от в.Сега.

Прехвърлянето ще бъде извършено със самолет на румънското министерство на отбраната или на германските военновъздушни сили.

По-рано Групата за стратегическа комуникация съобщи, че в Румъния няма свободни места за интензивно лечение на пациенти с КОВИД-19. 

Президентът на Китай поиска взаимно признаване на ваксините

Президентът на Китай Си Цзинпин призова лидерите на водещите световни икономики да третират еднакво и взаимно да признаят ваксините си срещу ковид, предаде Синхуа.

В изявлението си на 16-ата среща на върха на Г-20, направено чрез видеовръзка, Си каза, че Китай е осигурил над 1,6 милиарда дози ваксини на света и работи с 16 държави по производството на ваксини. Над 1 млрд китайци са със завършен ваксинационен курс.

Китай е склонен да работи с всички страни за подобряването на достъпа до ваксини срещу ковид в развиващите се страни“, заяви той. По думите му страната е достигнала производствен капацитет от 700 милиона дози.

Си Цзинпин призова за премахване на патентите върху ваксините и за насърчаване на обмена на технологии за разработването им, допълни Ройтерс.

Две китайски ваксини са включени в списъка на СЗО на препаратите за спешна употреба.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари