Росица Кирова: В никакъв случай Борисов не би се съгласил на безпринципна коалиция

0
Антикорупционното законодателство бе прието от ГЕРБ, БСП, БВ - без ПП", каза тя
Антикорупционното законодателство бе прието от ГЕРБ, БСП, БВ - без ПП", каза тя Видео: NOVA

Антикорупционното законодателство бе прието от ГЕРБ, БСП, БВ - без ПП", каза тя

В никакъв случай Борисов не би се съгласил на безпринципна коалиция. Дори за войната в Украйна се търсят посредници – онези, които биха могли да поставят основните важни теми напред. Преди да бъдат проведени разговорите между политическите лидери да бъдат проведени консултации.

Това заяви в предаването „Денят на живо” по NOVA Росица Кирова от ГЕРБ/СДС. Тя бе Заместник-председател е на 46-я и 47-я парламент.

Относно контактната група, излъчена от ГЕРБ, тя обясни, че са предложили експертни групи по една причина – "всички 16 точки от ПП съдържат в голяма част от себе си приемливи за обществото отношения".

„Антикорупционното законодателство бе прието от ГЕРБ, БСП, БВ – никъде не виждаме участие на ПП. Това ни кара да се замислим – дали наистина това са техните намерения”, обясни Кирова поведението на политическите си опоненти в парламента.

„Можеха да останат и да гласуват антикорупционното законодателство. То беше изведено като основен приоритет в тяхната предизборна кампания. Диалогичността не може да бъде привидна – или имаш, или нямаш диалогичност. Може би ще намери такава дума, ако види практиките в 47-ото НС, когато водещи бяха ПП”, каза депутатът от ГЕРБ.

Не съм съгласна да си лепим етикети и да чертаем линии – ще ни доведе до там, че да не можем да изпълним това, за което са ни пратили от обществото в парламента”, обясни .

Ние сме диалогични, може да постигнем конкретни неща, искаме да седнем и да говорим, но получаваме отказ, обясни депутатът от ГЕРБ.

„Ние сме за даване възможност да бъдат използвани различни методи на гласуване, за да може повече хора да упражнят правото си на глас. Избирателната активност бе повлияна от машините. Контролът дали ще е при машината, или при хартията, трябва да е еднакво експертен. Българският гражданин трябва да може да избере дали ще гласува с хартия или с машина. Би трябвало да се допусне дори дискусия по темата за гласуване с бюлетина”, смята Кирова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари