Рони вярва, че Русе ще се съживи отново

4
Вероника Гечева е старши експерт в Областна администрация – Русе
Вероника Гечева е старши експерт в Областна администрация – Русе

Област Русе носи духа на културата, и ако общините започнат да си сътрудничат по-задълбочено, то регионът ще се съживи отново

Вероника Гечева е старши експерт по регионално развитие в дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост“ в Областна администрация – Русе. Винаги е търсила начини да се доближи до обществото и да бъде полезна и още от студентските си години решава, че иска да работи в публичната сфера.

Преди да завърши бакалавърската си степен по финанси в Икономическия университет във Варна се мотивира да кандидатства по програма „Старт на кариерата“ в Областната администрация в родния ѝ Русе. За да се подсигури, че ще е подготвена за работата предварително изкарва стаж в Министерство на финансите. Когато се явява на конкурса в Областна администрация печели мястото сред конкуренция от над 90 кандидата. Вече е част от екипа повече от седем години и паралелно успява да завърши магистратура по публични финанси, отново във Варна, и да запише още една по Начална и предучилищна педагогика в Русенски университет „Ангел Кънчев“.

Рони обича предизвикателствата и не е от хората, които се пускат по течението. Може би и заради това избира да отиде по студентската програма „Еразъм“ не къде да е, а в Норвегия, където много харесва начина на функциониране на образователната им система и отношението им към студентите. Силно я впечатлява тясната връзка между преподавател и студент и свободната комуникация между тях.

Сред ресорите, за които тя отговаря в службата са културата, туризма, индустрията, новите технологии и трансграничното сътрудничество. През годините е работила и върху социалните дейности и здравеопазването, изпълнявала е и длъжността на експерт по връзки с обществеността. Говорим за много и различни сфери, но експертите в отдел „Регионално развитие“ са с обща компетентност и от тях се очаква да имат отношение по всеки един въпрос, да следят новостите, да ходят по обучения, и ежегодно надграждат административния си капацитет.

Рони е много позитивна и в работата си и в живота. Не харесва проблемите и гледа да ги решава бързо. Мотивира я желанието за промяна и винаги защитава позицията си. За себе си казва, че „освен отчаян романтик е и отчаян оптимист“.

Тя смята, че туризмът и културата трябва да са приоритет в едно управление. Според нея управляващите структури трябва да използват максимално тези ресурси за развитие на местната икономика, защото те се акумулират обратно – приходите от тях след това могат да бъдат използвани за развитие на инфраструктура и други важни звена. Рони вярва, че област Русе носи духа на културата, и ако общините започнат да си сътрудничат по-задълбочено, то регионът ще се съживи отново.  „Интересът е общ и той е обществото.“ – казва тя.

Не е изненада, че обича музиката, танците и художествената литература. До не отдавна е танцувала класически и модерен балет. Твърди, че те са я научили на усърдието, дисциплината и постоянството, които виждаме в работата ѝ. Според нея родителите трябва да поощряват децата си да се занимават със спорт, независимо какъв, защото той не само възпитава, но и изгражда личността.

Почивките си предпочита да прекарва пътувайки или на дивана с книга в ръка и чаша вино в другата.  Любими са ѝ любовните романи. Сега обаче чете „Шантарам“ и „Барбароните“, които пък са любимците на сина ѝ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари