Рим се измъкна на косъм от екологична катастрофа

0
Това заяви кметът Роберто Гуалтиери във връзка с потушен пожар на сметище
Това заяви кметът Роберто Гуалтиери във връзка с потушен пожар на сметище Снимка: АП

Това заяви кметът Роберто Гуалтиери във връзка с потушен пожар на сметище

Рим се измъкна на косъм от "екологична катастрофа", заяви кметът Роберто Гуалтиери, след като огнеборци цяла нощ гасиха пожар на сметище, намиращо се на запад от италианската столица, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Опасения, че може да се разнесе дим от опасни материали на сметището, накара властите да затворят всички училища, детски градини и места за отдих в радиус от 6 километра, след като снощи беше забелязан пожарът.

Забранено беше и да се яде храна от района.

Пожарникарите успяха да загасят пламъците едва тази сутрин.

Прокуратурата разследва възможен палеж.

Пожарът събуди отново страховете на някои жители на Рим от кризите с боклука в миналото. В италианската столица събирането на боклука е проблем. По улиците често могат да се видят гледки на препълнени контейнери, особено когато компаниите, занимаващи се с тази дейност, и политиците влязат в конфликт. Гуалтиери беше избран миналата година именно с обещанието да реши въпроса с боклука на града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари