Пожар пламна на сметището в Русе

0
По предварителна информация се е запалил образувалият се газ метан, който се получава при натрупването на отпадъците
По предварителна информация се е запалил образувалият се газ метан, който се получава при натрупването на отпадъците Видео: Русе Медиа

По предварителна информация се е запалил образувалият се газ метан, който се получава при натрупването на отпадъците

Пожар пламна снощи около 22:00 часа на сметището в Русе по пътя за Николово. На място веднага са били изпратени полиция и четири пожарни автомобила от Първа и Втора служба, които за близо два часа са успели да овладеят огъня. Пламъците са обхванали сравнително малка площ. Няма данни за замърсяване на въздуха.

По предварителна информация се е запалил образувалият се газ метан, който се получава при натрупването на отпадъците. Експерти обясниха, че най-опасно е самовъзпламеняването на метана, което се получава, ако не е добре запръстено, при високи дневни температури и паднал непосредствено след това дъжд.

Според служител на сметището те са можели да се справят и сами с огъня, тъй като имат необходимата техника за запръстяване, но заради подаден на тел.112 сигнал от граждани са оставили това на пожарната. Огнеборците имаха за кратко проблем, тъй като заради дейностите по водния проект се оказа, че няма достатъчно налягане от хидрантите на място и се е наложило да се търси от съседни хидранти.

На място пристигнаха също директорът на дирекция „Екология и транспорт“ в общината проф. Любомир Владимиров и началникът на отдел „Управление при кризи“ Галин Апостолов. Те поддържаха постоянна връзка с кмета Пенчо Милков, който бе в готовност да тръгне към мястото на пожара, ако ситуацията се усложни, предаде Русе Медиа.

След потушаването на огъня на място останаха дежурните от фирма „Берус“, която отговаря за сметището, за да запръстят мястото на пожара., както и проф. Владимиров. Запръстяването се извършва с помощта на четири багера. През нощта сметището ще продължава да се наблюдава.

Причините са в процес на изясняване. Най-вероятно на оператора на сметището ще бъде наложена санкция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    7
    гледам
    има двама, трима редовни тука, дето все кмета им е виновен, и за сушата и за кишата и за това, че не им стават пишките!
  • 2
    6
    Филан Кишията
    Не ми затваря страницата,тенденциозно го правиш.Който и да си ти,защо шкартираш истината?
  • -2
    5
    Румбата
    Паветата от Славянска там изгоряха.Магнетично място.
  • 5
    4
    Крив Хой
    В РИОСВ не натириха ли от Кораба Любовчийката на Бейрутеца? Началник отдел гледам са я сложили.
  • 6
    3
    Еколог
    А какво правят РИОСВ и онази нагла рушветчийка Цонка? Или тя с проблеми, от които не може да се облажи, не се занимава? Това е то контрол по опазване на околната среда!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари