Решетки до живот за цигани, убили старец

0
Решетки до живот за цигани, убили старец

Решетки до живот получиха четирима цигани от павликенското село Върбовка за извършеното от тях жестоко убийство на дядо.

На 6 ноември 2012 г. няколко роми решили да отскочат от родната Върбовка до съседното село Градище, за да ограбят 80-годишния дядо Стефан. Според носещите се в селото слухове старецът вземал голяма пенсия, която почти не харчел и имал скътани в дома си много пари. При едно от предишните си посещения в Градище циганите чули слуха за богатия дядо и решили да го оберат.

Когато пристигнали в селото, двама от циганите в последния момент се отказали да нападат стареца и останали на улицата. Другите четирима обаче смело влезли в къщата. Завързали ръцете и краката на стареца с кабел, след което го пребили да каже къде е скрил парите си. Накрая те оставили жертвата си полумъртва и си заминали обратно за Върбовка.

Тялото на мъртвия дядо Стефан било открито на следващия ден. По главата му имало множество хематоми, имал счупени ребра и порезни рани.

След проведеното разследване трима от убийците били открити и арестувани. Четвъртият се предал сам. По време на разпитите убийците направили пълни самопризнания. И четиримата са криминално проявени.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари