Ремонтът в „Дунав плаза“ стана повод за много слухове сред русенци

6
Ресторантът и хотелът няма да отворят врати до 1 септември тази година
Ресторантът и хотелът няма да отворят врати до 1 септември тази година Снимка: Dunavmost / Архив

Големият ремонт и затворените врати на ресторанта и хотела в комплекс „Дунав плаза“ станаха повод за много слухове и интерпретации сред русенци 

Ресторантът и хотелът няма да отворят врати до 1 септември тази година, защото е започнал ремонт на ресторанта“, потвърди Ралица Стоянова, ръководител на фронт офиса на „Дунав“, цитирана от вестник „Бряг“.  Тя посочи още, че строителните дейности и изграждането на новата част на „Дунав“ ще приключат тази година, но лятната градина ще заработи догодина.

Това означава, че със сигурност това лято абитуриенти няма да се веселят в ресторанта, а сватбите ще са възможни едва през есента, когато е предвидено да приключи обновяването на ресторанта.

Припомняме, че мащабният проект за строеж на  допълнителните части към хотел „Дунав“ е амбициозен, а очакваните резултати от реконструкцията, освен обновена и красива централна част в този ареал, ще донесат още комфорт и удобство на гостите на хотела.

По улица „Петко Д. Петков“ пък ще бъде продължена хотелската част, като на първото ниво  ще има  помещения с обществено предназначение, които ще се отдават под наем. Под тях са предвидени да бъдат изградени модерен Спа център и  нощен клуб.

Достъпът до хотелската част ще остане както и досега -  гостите ще влизат от централния вход, като в проекта е предвидено да бъде изграден още един асансьор, който да обслужва и новата хотелска част, която ще бъде построена.

Относно съдбата на съществуващата лятна градина, която особено вълнува русенци, по план е предвидено под нея да бъде създаден подземен паркинг с подход откъм улица „Раковска“ с 30 паркоместа за гостите на хотела. 

"Емблематичната лятна градина на "Дунав" ще се запази", заяви  при започването на строежа главният проектант на проекта, известният русенски архитект  Симеон Рангелов.

Междувременно стана ясно, че в момента вървят рокади в ръководството на комплекса - изпълнителният директор на хотела Албена Михова е напуснала от 1 юни. На нейно място за управител на комплекса е назначена Иванка Велиева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари