Рекордно увеличение на пенсиите в Румъния

1
Страни като нашата трябва да взимат пример
Страни като нашата трябва да взимат пример Видео: BULGARIA ON AIR

Румъния готви рекордно увеличение на пенсиите през септември.

Планът на кабинета, който встъпи в длъжност миналия месец предвижда ръст от 40%. Как ще изглеждат доходите на съседите ни. 

Правителството, което встъпи в длъжност миналия месец, запази закон, внесен от предишния левоцентристки кабинет. Според него пенсиите в страната трябва да се увеличат с 40% този септември

Румънското правителството обеща да намали бюджетния дефицит до 3.6% от брутния вътрешен продукт следващата година от 4.4% през текущата. Икономисти обаче се съмняват в подобен сценарии. 

Журналистът с румънски произход Владо Береану вярва, че съседите ни могат да се справят икономически, предава BULGARIA ON AIR. 

Управляващи в Румъния вярват, че с решението си ще увеличат събираемостта на данъците и ще намалят бюджетните разходи, за да спре увеличаването на дефицита. Икономисти обаче вещаят друго. 

Други обаче вярват, че повишаването на пенсиите в Румъния е повече от нужно и страни като нашата трябва да взимат пример. 

Румъниците го правят, други държави в ЕС го правят, ние не го правим. Икономисти поясняват, че евентуален лош развой на събитията в Румъния, няма да има съществена тежест в рамките на Европейския съюз. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари