Реконструкция на улица "Потсдам"

1
Проектното решение ще се съобрази с действащия план за улична регулация на  Източна промишлена зона
Проектното решение ще се съобрази с действащия план за улична регулация на Източна промишлена зона Снимка: Google Street View

В Общински съвет - Русе е постъпило предложение от името на кметската администрация, с което се предвижда да отпадне зоната за платено паркиране в южната част на ул.“Потсдам“, информира Топ новини.

Това се прави с оглед предстоящата реконструкция на кръстовището на ул. „Потсдам“ и ул. "Проф. Михаил Арнаудов", става ясно от предложението. 

Съществуващото трасе на ул. „Потсдам“  в  участъка на кръстовището е с платно за движение 7 м два тротоара с широчина съответно по 3 и 2 м и свободна площ от южната част на улицата 24 м.

Проектното решение ще се съобрази с действащия план за улична регулация на  Източна промишлена зона в участъка - ул. „Потсдам“ и ул. „Проф. Михаил Арнаудов“, като се спазят  нормативните изисквания при проектиране елементите на кръстовището.

Ще се проектира светофарна уредба за регулиране на движението със светлинни сигнали в кръстовището. 

Съгласно Генералния комуникационно-транспортен план към Общия устройствен план улицаПотсдам“ е главна улица - IV клас - елемент от първостепенната улична мрежа на гр.Русе, а ул. „Проф. Михаил Арнаудов“ улица от второстепенната улична мрежа-V клас.  

Към настоящия момент ул. „Потсдам“ е натоварена пътна артерия  и  с  оглед  изискването на градоустройствения закон за осигуряване на удобен, безопасен и икономичен транспорт в градската среда, се налага нейното  реконструиране.

Обновяването и реконструирането на улицата ще се извърши поетапно. Първият етап  включва   кръстовището на ул. „Потсдам“ и ул. „Проф. Михаил Арнаудов“, с което значително ще се облекчи натоварения трафик, се казва в предложението.

Чрез самата реконструкцията пък се очаква да се постигне подобряване пропускателната способност на съществуващото триклонно кръстовище, като се уширят клоновете му, подобряване транспортното обслужване в района на Източна промишлена зона на града, преразпределение на транспортните, преодоляване потока на автомобили и безопасен достъп за всички.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари